Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Μπούμπας: Καθήκοντα προέδρου στο ΚεΣΥ ανέλαβε ο καθηγητής

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπούμπας αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚεΣΥ) μετά τα αποτελέσματα της Ολομέλειας που συνήλθε σήμερα Τετάρτη 1/12, στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Healhtpharma.gr 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας:

Μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας, στη θέση εξελέγη παμψηφεί ο Καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Δημήτρης Μπούμπας.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΚΕΣΥ στο έργο του Υπουργείου Υγείας και πιο συγκεκριμένα στη μεταρρύθμιση για το νέο ΕΣΥ καθώς και στις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ και στη φαρμακευτική πολιτική.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση της Προέδρου του ΚεΣΥ, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η κα Γκάγκα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο Πρόεδρο, Καθηγητή Δ. Μπούμπα και εξήρε το έργο του στην Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΚεΣΥ, η οποία ολοκλήρωσε το σχεδιασμό για το πρόγραμμα βασικής κλινικής άσκησης των νέων γιατρών, που αναμένεται να αναβαθμίσει το ρόλο τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά και της εισαγωγής στις ειδικότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου