Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ 26, 27 ΚΑΙ 28/05

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ! 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

Χτες 23/05/2022 επικυρώθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και όλους τους Ιατρικούς συλλόγους της χώρας ή προκηρυχθείσα απεργία για 26-27-28/05/2022.

30 σχόλια:

  1. Φυσικα αποτελει παραβιαση συμβατικων υποχρεωσεων .Οι συμβεβλημενοι συναδελφοι απαιτουν συμβαση χωρις υποχρεωσεις ,μονο με δικαιωματα .Φυσικα το υπουργειο αντιδρα και ορθως .Αν δεν τους ικανοποιει ,ας διακοψουν τις συμβασεις ,τοσο απλα αλλα οχι ,τα θελουμε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε επιτέλους κυρία Μαστοράκου το BLOG σας θα σεβαστεί τους αναγνώστες σας και θα σταματήσει τις δημοσιεύσεις θρασύδειλων ανώνυμων που με τις αναρτήσεις τους πολλές φορές προσβάλλουν και την νοημοσύνη μας όπως ο προηγούμενος. Στη δημοκρατία και στο διάλογο μόνο επώνυμοι που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες αυτών που λένε . Ο συγκεκριμένος ανώνυμος άν δεν είναι σε διατεταγμένο ρόλο 5ης φάλαγγας είναι προφανέστατα ανόητος να μην χρησιμοποιήσω άλλη χειρότερη έκφραση

      Διαγραφή
    2. Όχι ηλίθιε βλάκα 10.04 φυσικά οι συμβάσεις δεν αναφέρουν clawback φυσικά δεν υπογραφηκαν ποτέ από το υπουργείο! Φυσικά το λησταρχειο....συγγνώμη .....υπουργεία απαιτεί υπηρεσίες χωρίς αμοιβές ! Φυσικά όπως και οι ομογαλακτοι του του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τον ......μπούλο! Άντε τώρα στο pay roll του κυρ Θάνου για το μεροκάματο! Και ξέχασες να γράψεις .....Σ . Ένωση! Μάλλον φταίει ότι όλοι γελαγαν μαζί σου αμόρφωτε δήθεν γιατρε

      Διαγραφή
    3. Αγαπημένε μου 10:04, λες μαλακίες. Αν παρέχεις υπηρεσία σε κάποιον οφείλει να σε πληρώσει το τιμολόγιο που κόβεις. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε υποχρεωτικές εκπτώσεις βάσει όγκου έως 50% και επιπλέον άλλο >30% ποσοστό μείωσης του ποσού του τιμολογίου. Αυτά δεν είναι χρωστούμενα που μας τα καθυστερεί. Μας τα διαγράφει ο ΕΟΠΥΥ. Επίσης, δεν έχει συμφωνηθεί στις συμβάσεις μας κάτι τέτοιο. Αν είσαι εσύ κλινικός ιατρός φίλε μου, θέλω να σε δω να κόβεις όλες τις αποδείξεις και τα τιμολόγια και μετά να σε κάνουν διαγραφή το 60-70% της αμοιβής. Τότε βέβαια θα κρατάς τα πλακατ στο σύνταγμα στην πορεία προς το υπουργείο υγείας... Έχουν αυξηθεί μισθοδοσία, λειτουργικά, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, ενοίκια και εμείς κάνουμε κάθε μήνα και μεγαλύτερες εκπτώσεις. Δεν τα θέλουμε όλα, απλά θέλουμε ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ.

      Διαγραφή
    4. Αποκλείεται να είσαι συνάδελφος. Είσαι άσχετος με το όλο θέμα. Νομίζεις ότι είναι εύκολο να κόψεις την σύμβαση???Πως θα πληρώσουν όλα αυτά που έχουν επιβληθεί παρανόμως από τον χρέους και που εχου δουλευτεί με κόπο???Μει νε στη θεσούλα σου και άσε τα σχόλια ψευτοσυναδελφε

      Διαγραφή
    5. Ο γνωστός βλάκας 10.04 παπαγάλος του ΥΠΥΓ που επαναλαμβάνει τα γνωστά ψέματα! Ειστε πολύ ανοργάνωτοι ηλίθιε, τον καιρό του Τάκη και του Βαρδαρου εδώ σχολίαζαν δέκα χαφιέδες σαν και εσένα αλλά .....δες που είναι τώρα τα αφεντικά τους και πες και τον δικό σου να παίρνει σειρα

      Διαγραφή
    6. Στην σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ δεν αναφέρεται πουθενά ότι τον μισό τουλάχιστον τζίρο μας θα πρέπει να τον δίνουμε στο κράτος είτε ως rebate είτε ως clawback είτε ως φόρο. Αν δεν μας τρολάρεις είσαι απλά ηλίθιος...

      Διαγραφή
    7. 10:04 είσαι παντελώς άθλιος και αποκλείεται να είσαι «συνάδελφος».
      Αν σου κόβανε αυθαίρετα τον μισθό που σίγουρα παίρνεις συνολικά κατά 70% δεν θα έγλειφες όπως κάνεις τώρα! Οι εργαστηριακοί ζητάνε το αυτονόητο να αμείβονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Εκτός αν είσαι υπάλληλος των «απεργοσπαστών» που με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι πάνε να την κάνουν «γυριστή» στο τέλος.
      Συνάδελφοι καταγγείλετε κάθε ρουφιάνο απεργοσπάστη, μικρό ή μεγάλο που πονηρά πάει να επωφεληθεί στις πλάτες των πολλών που θα κλείσουν μαζικά τα ιατρεία και τα εργαστήρια τους! Κρίμα για την κυβέρνηση που αντί να δώσει λύση , τάζει ανταλλάγματα στους φίλους της για να μην κλείσουν δείχνοντας Φασιστική νοοτροπία !!

      Διαγραφή
    8. 65 % κρατήσεις ,υλικά , ρεύμα ,αναδρομικά κουρέματα δεκαετίας , είναι "δικαίωμα" ; Συγγνώμη αλλά ή δεν έχετε ιδέα γα το τι συμβαίνει στον κλάδο μας ή έχετε "βολευθεί" αλλιώς αν ανήκετε σ αυτόν συνάδελφε .

      Διαγραφή
    9. Ξέχασες να γράψεις για την Σ. Ένωση ανθυπορουφιανίδιο του Υγείας 10.94 μμ , μάλλον κατάλαβες ότι η ασχετοσύνη σου σε κάρφωσε και όλοι κατάλαβαν ότι η μόνη σχέση που έχεις με ιατρείο είναι πως κάνεις ....φασίνα στην τουαλέτα κάποιου ιατρείου!

      Διαγραφή
  2. 10.04 είσαι λίγο βλάκας έτσι,παραδέξου το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενω το υπουργειο απαιτει υποχρεώσεις χωρίς δικαιώματα.εισαι ικανοποιημένος ανώνυμε 10,04?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαλαζιε τραμπουκε 10.04 οι ιατροι δεν καταλαβαινουν απο απειλες, οπως βαλαμε στην θεση τους ΒαρδαροΓεωργακοπουλιυς το ιδιο θα γινει και με τον ψευτοφιλελευθερο εργοδοτη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συγκεκριμένος ανώνυμος προβοκάτορας και δήθεν συνάδελφος! Αγνοήστε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ τι τον αφήνετε να αναρτεί αυτές τις προφανείς αθλιότητες

      Διαγραφή
  6. Φυσικά και αποτελεί ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ του ΕΟΠΥΥ παραβίαση συμβατικών υποχρεώσεων, προς τους συμβεβλημένους Ιατρούς - Παρόχους υγείας του.
    Ποτέ και κανένας μας ΔΕΝ υπέγραψε σύμβαση που να αναγράφει ξενόγλωσσες ορολογίες όπως Claw-back και Rebate.
    Ποτέ και κανένας μας ΔΕΝ υπέγραψε σύμβαση που να αναγράφει ασφαλιστικές τιμές εξετάσεων -50% από τις τιμές του 1991.
    Ποτέ και κανένας μας ΔΕΝ υπέγραψε σύμβαση που να αναγράφει ότι μέχρι στιγμής θα έχουμε 10ετές χρέος προς τον ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις που έχουμε κάνει στους ασφαλισμένους του, που θα ακολουθεί τα παιδιά μας και ενδεχομένως τα εγγόνια μας.
    Αγαπητέ ανώνυμε του 10.04 όταν είσαι έξω από το χορό, δεν έχεις δικαίωμα υποδείξεων, σε αυτούς που τους χορεύουν.
    Προφανώς για να μην καταγγέλλουμε τη σύμβαση κάποιος λόγος θα υπάρχει.
    Και επειδή προφανώς δεν τον γνωρίζεις-θα σου τον πω εγώ.
    Ο λόγος είναι ότι για να αποχωρίσεις αυτή τη στιγμή από τον ΕΟΠΥΥ, θα σου ζητήσει να του δώσεις επιτόπου όλα αυτά τα χρήματα που τους χρωστάς, που ο ίδιος σου δημιούργησε σαν χρέος.
    Προσωπικά, εγώ δεν έχω να του δώσω 140,000 ευρώ (ναι, για τέτοια ποσά μιλάμε, τι νόμιζες για 500 ή 1000 ευρώ?) που μου λέει ότι του χρωστάω,ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΕΣ 250,000 ΕΥΡΩ όλα αυτά τα χρόνια!
    Αν αυτό το θεωρείς σύμβαση μόνο με δικαιώματα και χωρίς υποχρεώσεις, λυπάμαι αλλά υπάρχει πρόβλημα αντίληψης.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε 12.49 μην ασχολείσαι μαζί του πρόκειται περί γνωστού αλήτου που απλά βγάζει μεροκάματο για το ΥΠΥΓ όπως έκαναν κομματόσκυλα του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο! Όλοι οι ΙΣ , όλες οι ιατρικές επαγγελματικές ενώσεις , ο ΠΙΣ είναι μαζί μας! Τον λούστρο 10.04 ποιος τον .....μαμεί.....

      Διαγραφή
    2. Προβλημα αντιληψης και νοημοσυνης στοιχειωδους υπαρχει απο την πλευρα σου, που υπογραφεις συμβαση με αντισυμβαλλομενο χρεωκοπημενο ,που κατεχει μαλιστα και πλεονεκτικη θεση και μετα νομιζεις οτι δεν θα υπαρχουν τετοια ζητηματα .

      Διαγραφή
    3. Θα απαντησω στον 12:49 διοτι ειναι ο μοναδικος αξιοπρεπης που πραγματι συζηταει και δεν βριζει επειδη τυχαινει να εχουμε διαφορετικη αποψη.Ο ΕΟΠΥΥ δεν παραβιαζει καμια συμβατικη του υποχρεωση ,εφοσον οι οροι που επιβαλει τηρουνται απο τους γιατρους ,οι οποιοι αμειβονται απο αυτον .Η συμβαση λειτουργει και ειναι ισχυρη .Αλλο ζητημα ειναι το οτι εχει καταστει δυσβασταχτη και καταχρηστικη .Οι συλλογοι που δηθεν σας στηριζουν ,επρεπε να οργανωνουν ομαδικες αγωγες κατα του οργανισμου για το συγκεκριμενο αυτο λογο ,με συγκεκριμενα αιτηματα .Αν μαζικα δεχτει αγωγες ο οργανισμος θα υπαρξει προβλημα γι αυτον .Τα οποιαδηποτε χρεη ας τα διεκδικησει δικαστικα απο τους γιατρους που δεν προκειται να τα δωσουν .Κι εδω κρισιμη η νομικη βοηθεια των συλλογων .Ορισμενοι συναδελφοι εχουν επιλεξει να μην εχουν τα προβληματα αυτα και να μενουν εκτος του ΕΟΠΥΥ,πασχιζοντας μονοι να επιβιωσουν .Αυτο ειναι αξιοκατακριτο?Οι συλλογοι αδιαφορουν πληρως για μας διοτι ειμαστε μειοψηφια .Δεν μπορουν ομως κα να μας δουλευουν ,οπως εσας .Σιγουρα υπαρχουν πολλοι και αξιολογοι συναδελφοι εντος ,υπαρχουν ομως και παρασιτικοι συνταγογραφοι , οι οποιοι επισης στηριζονται απο τους συλλογους .Αυτους κατακρινω και οχι το μεσο συναδελφο που αγωνιζεται ,εστω και με αυτον τον τροπο διοτι ετσι εκρινε οτι ειναι το συμφερον του .Αυτα προς αποφυγην παρεξηγησεων .

      Διαγραφή
    4. Ενημερωσου όμως πρώτα για τις συμβάσεις και πως τις χειρίστηκε ο ψευτοοργανισμος και μετά μιλα 8.12 ! Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τους εκτός και πάγια γραμμή της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ήταν ελεύθερη σύμβαση σε όλους τους γιατρούς! Αλλά .....ξυπνά , με το μικτό δεκαρικο δεν βγαίνει τώρα, ξέρεις τι θα γίνει όταν (ορθώς, δεν θέλουμε να είμαστε κλειστή κάστα! Έχουμε κοινά συμφέροντα οι ιατροί!) συμβληθούν και άλλοι!

      Διαγραφή
  7. Με τις νεες συμβασεις θα υπαρξει γενναια αποπαρασιτωση στον ΕΟΠΥΥ .Το χρειαζεται εδω και καιρο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι το μεγάλο παράσιτο της δημόσιας Υγείας ο χρΕΟΠΥΥ θα καταστραφεί Απόλυτα! Πάνω από καμία διακοσαρια καθυστερημένους, γέροντια , ανειδίκευτους,ρωσοποντιακ δεν πρόκειται να βρουν με τα μυαλά που κουβαλάνε......

      Διαγραφή
    2. δεν θα υπάρξουν νέες συμβάσεις , μόνο μαύρισμα στις εκλογές από ασφαλισμένους και ιατρούς

      Διαγραφή
    3. Εγώ βλέπω γενναία αποπαρασίτωση στην .......ΝΔ στις εκλογές που έρχονται σύντομα αν δεν αλλάξει μυαλά και δεν εγκαταλείψει την νεομπολσεβικική ατζέντα της ντε φάκτο επίταξης των ιατρών που ακόμη και ο ......Κουτσούμπας θα ανατρίχιαζε μαζί της!

      Διαγραφή
    4. Μα αν γίνει αυτό εσύ θα μείνεις άνεργος τεμπελοκηφήνα του χρΕΟΠΥΥ

      Διαγραφή
  8. 8.12 δεν κατακρίνεις μόνο κάποιους αλλά συλλήβδην όλους και α) δεν υπάρχει claw back και rebate στις συμβάσεις μας ενώ β) ουδέποτε ο χρΕΟΠΥΥ τις υπεγραψε όσο και αν φαίνεται .....τερατώδες......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι με τιποτε δεν συμβαινει αυτο .Δεν παιζει ρολο αν υπαρχει η υπογραφη και ορισμενοι οροι ,αλλα αν στην πραξη λειτουργουν .Καλυτερα ρωτησε καποιον ειδικο και θα δεις τι θα σου πει .Εγω το εκανα και αυτα μου ειπε .Σιγουρα δεν φταιει ο συμβεβλημενος για αυτο .Θα μου απαντησεις πως μπορει αυτο να αλλαξει .Αν το προβλεπει το μνημονιο δεν γινεται ,εκτος αν βρεθουν χρηματα απο αλλου .Δεν φαινεται η Κ να εχει ομως τετοια προθεση .Οι μεγαλοι ομιλοι ειναι στο σχεδο να τα παρουν ολα ουτως ή αλλως ,οπως θελει και η ΕΕ .

      Διαγραφή
    2. Κανεις πολύ μεγάλο λάθος δεν υπάρχει σύμβαση που να ισχύει όταν δεν την έχει υπογράψει η μία πλευρά! Και πάντως πουθενά δεν λέει για claw back και rebate! Απλά.....τόσα τους λείπουν 11.19!Το μνημόνιο το μόνο που προβλέπει είναι ότι θα επιτυγχάνεις συγκεκριμένα δημοσιονομικά αποτελέσματα ,δεν σου λέει κάνε claw back η .....πλήρωνε τους γιατρούς σαν .....μουτσους σε σαπιοκάραβο! Απλά επέλεξαν να παρουσιάζουν θηριώδη πλεονάσματα στον χρΕΟΠΥΥ, να δίνουν πιο πολλά σε λειτουργικά παρά στους ιατρούς, να περιθάλπουν κάθε πικραμένο που περνάει τα σύνορα από δίπλα για καμιά βδομάδα κλπ

      Διαγραφή
    3. Ακριβως ,η Κ κανονιζει τους στοχους και απο που θα βρεθουν τα χρηματα και εχει αποφασισει οτι θα βρεθουν με τον συγκεκριμενο τροπο .Εινα παντα ζητημα επιλογης .Η συμβαση μπορει να μην λεει αυτα που αναφερεις ,αλλα εφοσον πληρωνεαι και προσφερεις υπηρεσιες εν τοις πραγμασι λειτιυργει και ειναι εγκυρη .Επαναλαμβανω ,αλλο το ζητημας της καταχρηστικοτητας και της συνεπακολουθης ακυροτητας ,την οποια πρεπει να επικαλεστει το ενα μερος .Βεβαια ,οι μεχρι τοτε οφειλες της μιας πλευρας στην αλλη εξακολουθουν να ισχυουν .Αυτο που δεν εχει γινει αντιληπτο ειναι η κοροιδια των ιατρικων συλλογων ,οι οποιοι με δηθεν κινητοποιησεις ,προσπαθουν δηθεν να λυσουν χρονιες παθογενειες χωρις να συγκρουστουν μετωπικα με την εκαστοτε Κ .Ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πιο ειλικρινης ,με εμφανεις τις ιδεοληψιες του και τα ιδεολογικα του αδιεξοδα .Ο Πλευρης ομως δεν εχει κανενα ελαφρυντικο και γνωριζει a priori οτι το τερατουργημα του θα καταληξει στον καλαθο των αχρηστων

      Διαγραφή