Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Κορονοϊός: Για «νέο αόρατο κύμα πανδημίας» προειδοποιεί το «Atlantic»

Την ώρα που οι χώρες, η μία μετά την άλλη, προχωρούν στην άρση μέτρων για τον κορονοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, το αμερικανικό περιοδικό “The Atlantic” κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με το δημοσίευμα: “Είμαστε στο μέσο ενός αόρατου κύματος κορονοϊού;”.
Newsit.gr

Η αρθρογράφος, Γιασμίν Ταγιάγκ, εξηγεί ότι τους τελευταίους μήνες οι έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν κάποιος νοσεί από την Covid-19 έχουν αλλάξει. Αυτό συμβαίνει διότι πολλοί προχωρούν σε self-test στο σπίτι τους, με το θετικό αποτέλεσμα να μην δηλώνεται και τον ακριβή αριθμό κρουσμώτων να μην είναι έτσι γνωστός.


“Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χάνονται πολλές περιπτώσεις στις ΗΠΑ. Οπότε μήπως βρισκόμαστε στο μέσο ενός αόρατου κύματος;” διερωτάται η αρθρογράφος, η οποία σημειώνει ότι και οι ειδικοί δεν μπορούν με ακρίβεια να πουν τι συμβαίνει.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι ενώ στην αρχή της πανδημίας δεν ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν τα κύματα κορωνοϊού, λόγω των ελέγχων PCR και των νοσηλειών, πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα.

Εξηγεί, επίσης, ότι ένα κύμα μπορεί να είναι αόρατο επειδή στα κρούσματα αποτυπώνεται μόνο ο αριθμός των ανθρώπων που βγαίνουν θετικοί, κάτι όμως που είναι διαφορετικό από αυτό που θέλουν να γνωρίζουν οι επιδημιολόγοι που είναι πόσες μολύνσεις αναλογούν στον γενικό πληθυσμό.

Οι αριθμοί, όπως γράφει η αρθρογράφος, γίνονται ολοένα και πιο ασαφείς δεδομένων των περισσότερων τεστ που προμηθεύεται ο κόσμος στο σπίτι του.

Παράλληλα, η μεγάλη εξοικείωση με τον ιό μπορεί να οδηγεί, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σειρά κόσμου να αγνοεί τα συμπτώματά του, ενώ αυτοί που έχουν μολυνθεί στο παρελθόν ενδέχεται να παρουσιάζουν τόσο ήπια συμπτώματα που να μην αναγνωρίζουν καν το πρόβλημα της νόσησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου