Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι σε ιατρεία για επισκέψεις, συνταγογράφηση και εξετάσεις

Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για ελέγχους στα ιδιωτικά ιατρεία

Ένα σχέδιο με το οποίο θα ελέγχει πλήρως όλα τα ιδιωτικά ιατρεία που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, έχει έτοιμο το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να ελέγχει κάθε υπηρεσία που αποζημιώνει ο Οργανισμός καθώς έχει διαπιστωθεί, όπως μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τις υπηρεσίες που καταγράφονται και πληρώνονται, από όσες πραγματικά γίνονται.
Έλεγχοι από το υπουργείο Υγείας για τις επισκέψεις

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη το σχέδιο του υπουργείου υγείας προβλέπει ότι θα γίνονται έλεγχοι για τις επισκέψεις ακόμη και με δειγματοληπτική διασταύρωση μέσω των ασθενών, ώστε να βρεθεί εαν αυτές πραγματοποιήθηκαν από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και πως αποζημιώθηκαν.

Το βασικό πρόβλημα φαίνεται να εστιάζεται στις 200 δωρεάν επισκέψεις που μπορούν να κάνουν χρήση οι ασθενείς στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ χωρίς να πληρώνουν συμμετοχή.

Πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν βρέθηκε πως αρκετοί γιατροί χρεώνουν τις 200 δωρεάν επίσκεψη στον οργανισμό, χωρίς όμως να τις πραγματοποιούν. Ταυτόχρονα επικαλούνται στους ασφαλισμένους ότι έχουν ολοκληρωθεί οι δωρεάν επισκέψεις και τους υποχρεώνουν να πληρώνουν κανονικά από την τσέπη τους.

Αντίστοιχοι έλεγχοι θα ξεκινήσουν και για την συνταγογράφηση φαρμάκων, αφού φαίνεται πως υπάρχει ακόμα το ζήτημα της υπερσυνταγογράφησης. Γιατροί χρεώνουν τον ΕΟΠΥΥ με φάρμακα τα οποία δεν παρέχονται καν στους ασφαλισμένους του.

Διασταύρωση στοιχείων αναμένεται να γίνει και για τα παραπεμπτικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις, καθώς φαίνεται πως και αυτές χρεώνονται στον ΕΟΠΥΥ αλλά ουδέποτε πραγματοποιούνται.

Οι έλεγχοι πρόκειται να γίνουν τόσο στους οικογενειακούς γιατρούς που έχουν σήμερα σύμβαση, όσο και στους ειδικούς που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, οι έλεγχοι δεν θα είναι μόνο ψηφιακοί και λογιστικοί, αλλά θα γίνεται και δειγματοληπτικά διασταύρωση των στοιχείων με τους ίδιους τους ασθενείς.

5 σχόλια:

  1. Τακτικές Βαρδαρού/Γιαννακόπουλου ! Πριν την διαπραγμάτευση με τους ιατρούς αρχίζουμε τους εκβιασμούς......, υπουργέ μου πλήρωσε αξιοπρεπώς και μετά έχε απαιτήσεις! Αλλά για το δεκάρικό .....τσιμουδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να αρχίσει να πληρώνει και σαν .....ασφαλιστική εταιρεία και όχι σαν παπατζης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ταπεινή μου άποψη κ. Υπουργέ, αποζημιωστε αξιοπρεπως τον ιατρό και ταυτόχρονα ελέγξτε ! Αλλιώς επαναλαμβάνετε τα ίδια λάθη με τους προηγούμενους που νόμιζαν πως θα στησουν ΤΟΜΥ με ......1500 ευρώ , με απειλές, με χίλια δυο προσκόμματα στο ιατρικό έργο χωρίς νόημα πχ ......15λεπτη εξέταση κλπ, με επικλήσεις στο ......αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιατρών ( που προφανώς πχ κατά τον κ. Γιαννακόπουλο πληρώνει την ΔΕΗ, τον ΟΤΕ ,τα λειτουργικά, τις εισφορές κλπ!)! Αν συνεχίσετε έτσι θα αποτυχετε και εσείς! Δεν ανήκω στον χώρο σας αλλά σας δίνω μια φιλική συμβουλή, αγκαλιάσετε τον ιατρικό κόσμο έμπρακτα και θα δείτε ότι αυτός θα ανταποκριθεί! Ειδάλλως μην έχετε αμφιβολία , αν πληρώνετε τα μισά θα έχετε .....διπλάσιες αναφερόμενες δαπάνες ότι και να κάνετε και αν πληρώνετε το ένα τρίτο .....τριπλάσιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παντως ο υπουργος μας κανει ο,τι μπορει για να χασει ο αρχηγος του τις επομενες εκλογες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ελέγξει τους ΑΜΚΑ των ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ, που ευρίσκονται στο Ταμ Τουμ, τη Γουαρδελούπη, τη Νιγηρία, τους συμπεθερους από τα Τίρανα κι αλλού, διότι με αυτούς, που ήρθαν μια φορά κι έναν καιρό εδώ και έφυγαν σε τρία τέρμενα, αλλά έχουν ακόμα ΑΜΚΑ γίνονται από κομπίνες, από κάτι αρπακτκά, πάνε και στο taxis, δηλαδή παίρνουν κλειδαρίθμους και επιδόματα και κάποια καλά παιδιά, τους γράφουν ...και γράφουν ...και γράφουν. Εγώ ποτέ δεν είδα κανένα τέτοιο καλό παιδάκι να το πιάνει η δαγκάνα του ΕΟΠΥΥ. Δε μπορεί να υπάρχουν κάποιοι, που γράφουν 100 συνταγές την ημέρα και δεν ελέγχονται που -πότε-γιατί- και σε ποιον. Συλλήβδην απειλές, είναι πυροτεχνήματα, όταν καθημερινά βλέπουμε την κατάντια να έχει πέσει η επισκεψη στα 3- 5 ευρώ, και η συνταγογράφηση επίσης-τυφλό σύστημα παρακαλώ, ό,τι παραγγείλει ο πελάτης- και το κράτος να αφήνει την ασφαλιστική δικλείδα, που λέγεται κατώτατη αμοιβή ιατρού, ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΗ. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις αμαρτιών.Όχι φιλανθρωπία....Ο φιλάνθρωπος εξετάζει δωρεάν. Το φιλάνθρωπο κράτος, δέχεται δωρεάν σε ειδικές εγκαταστάσεις τους ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ αναξιοπαθούντες. Ο φοροφυγάς το παίζει φιλάνθρωπος. Ο υπερσυνταγογραφός, που γράφει ό,τι του πουΝ, ΚΌΒΕΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΉ ΕΠΊΣΚΕΨΗ γιατί η αμοιβή βγαίνει από αλλού. Επιτέλους. Τα πράγματα με το όνομα τους. Ποιότητα με 3 η 5, η μηδέν ευρώ επίσκεψη δεν υπάρχει. Υπάρχει άγνωστο αντάλλαγμα.. Επομένως πρέπει να θεσπιθούν ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΩΤΑΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΟΛΑ . Και συνταγογράφηση κοπυπάστε που έλεγε κάποιος ονόματα δε λέμε, δεν υπάρχει. Είναι ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή