Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Δελτίο τύπου συντονιστικού οργάνου για τις κινητοποιήσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ)
Χαρ. Τρικούπη 12,Ηλιούπολη Τ.Κ 16346, ΤΗΛ.210-9959181,FAX:210-9916854

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ)
Πανεπιστημίου 56, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3304298

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ)
Πανεπιστημίου 58, Αθήνα, Τ.Κ. 10678, ΤΗΛ 210.3306487

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ)
Καραγεώργη Σερβίας 2, Αθήνα – Σύνταγμα Τ.Κ. 10562, ΤΗΛ.2111825400

Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
Πατησίων 210, Αθήνα, Τ.Κ. 10446, ΤΗΛ. 2610639539

Αθήνα, 31/05/2022

Δελτίο Τύπου

Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς, εργαστήρια και πολυϊατρεία για την επιτυχημένη κινητοποίηση!

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. για τις 26, 27 και 28 Μαΐου.

Η διαμαρτυρία των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών έναντι στο μέτρο του claw back ήταν ηχηρή και δυνατή και ευχαριστούμε καθέναν χωριστά για τη συμμετοχή του σε αυτήν.

Νέο δεδομένο στον αγώνα που μόλις άρχισε προς την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, είναι η επικοινωνία του Υπουργού Υγείας με το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. και στην οποία προσδιορίσθηκε σύσκεψη για την Τετάρτη με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ            Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ 
Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ                    Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ
Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

10 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Συνάδελφοι , συνεχίστε δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ Κ.ΠΛΕΥΡΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝ ΠΟΣΟ ΔΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΛΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΟ CLAW BACK. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΗ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΣΤΡΑ ΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λες... Δηλαδή η περίπτωση να μη επαρκούν τα ποσά που δίνει το κράτος δεν παίζει για εσένα...; Να κόψουμε τις εξετάσεις από τον κόσμο γιατί κάποια στιγμή ήρθε η τρόικα και εξαφάνισε τα χρήματα της πρωτοβάθμιας στο ελάχιστο... 300 εκατομμύρια φίλε είναι όλα κι όλα όσα λείπουν... Τόσα χρήματα δίνονται δεξιά και αριστερά... Δεν δικαιούται ο κόσμος να έχει τις εξετάσεις του...; Από μύγα ξύγκι θα βγάλουμε...; Δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι την υγεία την έχουν εξοντώσει... Ως εδώ η απαξίωση... Να δώσουν τα χρήματα που ο κόσμος δικαιούται για την υγεία του... Τα περί υπερσυνταγογράφησης είναι αρλούμπες για να δικαιολογήσουν τα ψίχουλα που δίνουν...!!!

      Διαγραφή
    2. Όπως τα λες Συνάδελφε 10.33!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ 10.33 πρωτίστως πρέπει να πληρώσει το κράτος και να εξυπηρετηθεί ο ασφαλισμένος. Όχι όμως μονομερώς στις πλάτες των εργαστηριακων παροχων.

      Διαγραφή
  3. Ναι να αυξηθεί ο προύπολογισμός, αλλά να μην επιτρέπεται από το σύστημα η συνταγογράφηση άσκοπων εξετάσεων και υπάρχουνε τρόποι για να γίνει αυτό.ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. Κάποια στιγμή πρέπει οι κυβερνώντες να βγούνε και να πούνε οτι ο ΕΟΠΥΥ μπορει να εκτελέσει συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων. Δε γίνεται κλειστός προυπολογισμος και ανοιχτή , ολάνοιχτη συνταγογράφηση. Σε κάθε περίπτωση δε γίνεται να φορτώνεται με τεχνητό χρέος ο κάθε βιοπαθολόγος , ακτινολογος κλπ.Η κατάσταση στον κλάδο είναι έκρυθμη . ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ CLAWBACK, όχι μείωση, όχι δόσεις , όχι αναστολή πληρωμών , ΜΟΝΟ STOP ,στην κατάφωρη αδικία που καταστρέφει τις ζωές μας . Έχουμε κάνει πολυ κόπο για να φτάσουμε ως εδώ. Ο ΕΟΠΥΥ ως ασφαλιστικος φορέας αν δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του να ψάξει να λύσει το πρόβλημά του και να μη φορτώνει τα χρέη στους παρόχους , και ω της γελοιότητας, να βάζει και ποιοτικά κριτήρια(!!!!). Και μη διανοηθεί κανένας να γράψει βγες από τον ΕΟΠΥΥ. Όποιος το πει να βρει και να πει και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώνεται το τεράστιο τεχνητό χρέος που έχουμε φορτωθεί. Οπότε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ CLAWBACK και ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Ή ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ
    ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ . ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα συναδελφε !!!Δεν μπορει να συνταγογραφουν ασυστολα κ να την πληρωνουμε εμεις...Αμεσα να εφαρμοστουν ορια που δεν εφαρμοστηκαν ποτε...Σε αντιθεση φυσικα με την αμεση χρεωση της υπερβασης σε μας, τους εργαστηριακους

      Διαγραφή
    2. Οι κλινικοι γιατροι πρεπει να σταματησουν να συνταγογραφουν τα ιδια κατεβατα εξετασεων σε ολους ,ανεξαρτητως παθησης , οπως διαπιστωνουμε καθημερινα,χωρις να εχουν καν δει τον ασφαλισμενο....,επειδη τοζητα ο ασφαλισμενος.... κ επειση ετσι κανουν ολοι οι αλλοι ...Μια εντολη στην γραμματεα εν λευκω,κ ας ειναι καλα κ ηαυλη συνταγογραφηση....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ποιος σας φταιει που το φορτωθηκατε το χρεος ? Δεν αντιλαμβανεστε τι υπογραφετε ή τι δεχεστε ?Να μαζευτειτε πολλοι και να αποχωρησετε ,αν δεν σας συμφερει .Ελεος πια κα Μαστορακου με τις κλαψες τους ,βαρεθηκαμε πια ,ας προσεχαν τι υπεγραφαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πελωριε βλακα 7.59 ποσες πρεπει να σου πουν οτι δεν υπαρχει claback-rebate στην συμβαση?

      Διαγραφή