Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ο ΙΣΠ στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα και αιτείται συνολικά την κατάργηση των μνημονιακών περικοπών στην υγεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο ΙΣΠ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα στις 26, 27 και 28/05/2022

Αρ. πρωτ.: 2310/16-5-2022


Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, το ΔΣ του ΙΣΠ επανέρχεται με απόφαση κατά πλειοψηφία, επιμένοντας στην αντίθεσή του με καίριες διαταξεις του νομοσχεδίου που θίγουν θεμελιωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ιατρικού κόσμου.

Το ΔΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα που έχουν εξαγγελθεί στις 26,27 και 28/05/2022 με αιτήματα :
  • την κατάργηση του clawback και των συσσωρευτικών εκπτώσεων στις αποζημιώσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού κλάδου.
  • κάθε παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να αμείβεται στο ακέραιο.
  • το κούρεμα των παλιών καταλογισμών clawback λόγω καταχρηστικότητας εκ μέρους της πολιτείας
  • την άμεση θέσπιση διαρθρωτικών ελεγκτικών μηχανισμών ( διαγνωστικά πρωτόκολλα, πρόληψη χωρίς clawback, real time έλεγχος)
  • τη σύνταξη ρεαλιστικών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού
  • τον καθορισμό των ποιοτικών κριτηρίων από τους Ιατρικούς Συλλόγους σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες, δεδομένου ότι η ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών έχει ανελαστικά κόστη, τα οποία δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν στο σχεδιασμό της τελικής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.
Λόγω της πολύχρονης καταχρηστικής εφαφμογής του clawback, διαπιστώνεται απροθυμία των ιατρών να ειδικευθούν σε εργαστηριακές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες εργαστηριακών ιατρών στα Νοσοκομεία.

Τέλος, θα πρέπει να αποσυρθούν επιτέλους όλες οι μνημονιακές περικοπές των αμοιβών και αποζημιώσεων του ιατρικού δυναμικού της χώρας με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου του δημοσίου τομέα στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Πατριαρχέας

26 σχόλια:

  1. Οι μνημονιακες ρυθμισεις ειναι νομος του κρατους και πρεπει να εφαρμοστουν στο ακεραιο .Οποιος διαφωνει να διακοψει τις συμβασεις .Οι σοβιετικης εμπνευσης δηθεν κινητοποιησεις δεν πειθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν μας πειτε ποια ειναι η ιδιοτητα σας , ευχαριστως να μιλησουμε περαιτερω

      Διαγραφή
    2. Οι βλάκες είναι νέος της Φύσης! Στις Δημοκρατιες εμμονικε βλάκα οποίος διαφωνεί αγωνιζεται να αλλάξει ο νόμος! Κινητοποιήσεις ηλίθιε δεν γίνονταν στην Σ
      Ένωση διότι καταστέλλονταν αλλά στις φιλελεύθερες Δημοκρατιες! Εμείς ως Δημοκρατες θα κάνουμε ότι θεωρούμε σωστό δηλαδή θα αγωνιστούμε για δικαιοσύνη!Εσύ γράψουν στο nsdap όπου είναι η θέση σου με αυτά τα μυαλά!

      Διαγραφή
    3. Μνημόνιο έχουν ακόμη οι συμβεβλημενοι παροχοι με τον εοπυυ; όλοι οι υπόλοιποι είναι εκτός μνημονιων;.

      Διαγραφή
    4. Οι νόμοι αλλάζουν με νόμους όταν είναι καταχρηστικοι. Δεν θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης τις κρατικές ανομιες...Το σοβιετικής έμπνευσης είναι λάθος όρος όπως καταλαβαίνεις γιατί αυτό σημαίνει να ζητάς μονοδιαστατη κρατική υγεία. Εσύ αυτό κατάλαβες????

      Διαγραφή
    5. Οι νομοι της ελευθερης αγορας ισχυουν για ολους .Οι μνημονιακες ρυθμισεις δεν ειναι δυνατον να καταργηθουν ,με αποτελεσμα τη διαθεση συγκεκριμενων χρηματων για την υγεια .Αυτοι που δυσαρεστουνται εχουν δικαιωμα να διακοψουν τις συμβασεις με τον ΕΟΠΥΥ.Βεβαια ,απο τα γραφομενα αντιλαμβανεται κανεις ευκολα το επιπεδο αυτων που δεν μπορουν να αποδεχθουν οτι δεν συμφωνουν ολοι με τις αποψεις τους .Ελλαδα ,οπως πρωην Σοβιετικη Ενωση

      Διαγραφή
    6. o κυριος/α δεν μας απαντησε ως προς την ιδιοτητα του οποτε σταματαμε να μιλαμε με ανθρωπους χωρις ταυτοτητα.Θα αγωνιστουμε για να σωσουμε τις γνωσεις μας τις σπουδες μας τα χρονια μελετης και την ιατρικη μας υποσταση

      Διαγραφή
    7. Εχω την ιατρικη ιδιοτητα οπως ολοι μας .Θα αγωνιστειτε για το δικαιωμα στην κρατικοδιαιτη ιατρικη ,δηλ στην ανεξελεγκτη συνταγογραφηση και τα παρεπομενα αυτης και την αμοιβη απο τα λεφτοδεντρα της χωρας .

      Διαγραφή
  2. αν θελετε μας λετε εστω την ιδιοτητα σας???για να ανταλλαξουμε αποωεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά. Να συνεχιστούν τα μέτρα αφανισμού των μικρών εργαστηρίων, ώστε να επικρατήσουν οι κολοσσοί των επιχειρηματιών της υγείας. Αυτό είναι σοβιετοποίηση, αλλά από άλλο άκρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλίθιε κομπλεξικε 7.25 οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς ισχύουν για όλους αλλά και όλες οι χώρες έχουν δημόσια συστήματα υγείας πλην ΗΠΑ! Τα λεφτά καθυστερημένε που διατίθενται στην Υγεία δεν είναι συγκεκριμένα αλλά τα αποφασίζει το ελληνικό κράτος! Κανείς δεν θα του πει γιατί δίνεις 2,34 η 5% του ΑΕΠ στην Υγεία ,φτάνει να επιτυγχάνει κάποιες δημοσιονομικές επιδόσεις! Από εκεί και πέρα πχ αντί ο χρΕΟΠΥΥ να δηλώνει θηριώδη πλεονάσματα μπορεί να χρηματοδοτήσει αξιοπρεπεστερα τους Παρόχους του! Όχι βλάκα η Δημόσια Υγεία υπάρχει παντού στην Ευρώπη και φυσικά χρηματοδοτείται από το Κράτος δεν υπήρχε μόνο στην Σ.Ενωση! Και αρχιβλαμενε , στις φιλελεύθερες Δημοκρατιες οι άνθρωποι διαφωνούν, απεργούς , διαμαρτύρονται η αποχωρούν ελεύθερα όταν κάτι δεν τους αρέσει! Στην Σ.Ενωση μπετοβλακα δεν μπορούσαν να τα κάνουν όλα αυτά και μάλλον για νοσταλγός της μου φαίνεσαι!Δεν σου ζητάει κανείς να συμφωνήσεις με τα αυτονόητα απλά πάψε να λες ψέματα και πάνε πάλι να ασχοληθείς με την συνταγογράφηση και τα ταξιδακια που όλο έχεις στο μυαλό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γνωστός ΑΜΕΑ 07.25 που νομίζει ότι πχ η Γερμανία δεν έχει δημόσιο σύστημα υγείας χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα φαίνεται γιατρός με κατάρτιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς ο συνάδελφος (;) 7.25 νομίζει ότι στην Σοβιετια ο κόσμος διαμαρτύρονταν ελεύθερα αλλά στις δημοκρατίες απλά σκύβει το κεφάλι. Δεν πάμε καλά είσαι σίγουρα ιατρός; Παραεισαι αμόρφωτος για συναδελφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο σοβιετικος 7.25 δηθεν γιατρος που ολο μιλαει κατα της Σοβιετικης Ενωσης και ολο προτεινει σοβιετικη καταστολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχλος αντι ιατρων .Αναμενομενο Οπισθεν ολοταχως στις συνταγουλες μας .Σας τσουζουν τα ταξιδακια και τα φαρμακακια ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ο ......γιατρός 11.52 ! Που νομίζει ότι στις δημοκρατίες κάθονται σούζα αλλά στην Σοβιετία όλοι διαδήλωναν χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ! Θέλει και να τον παίρνουν στα σοβαρά

      Διαγραφή
  9. Ο μόνος που μιλάει για ταξιδακια και συνταγουλες αμόρφωτος ψευτογιατρε 11.52 είσαι εσύ! Και.....ξέχασες να γράψεις καθυστερημένο την λέξη.....Σ. Ένωση και ας μην ξέρεις καν τι συμβαίνει! Συμβουλή? Πάνε σε κάνα νυχτερινό σχολείο να μάθεις τι γίνεται στον κόσμο και άσε τις εξυπνάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υποθετα παρακεταμολης κυριοι συναδελφοι και ξυδακι !Αφηστε την ιατρικη στους διαθετοντες καρυδια και αντε να μολυβοσπρωξετε ,οπως συνηθως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ιατρική σε αμόρφωτους βλάκες χομπίστες που τρώνε τα λεφτά του μπαμπά/πεθερού και παριστάνουν τους γιατρούς ενώ δεν ξέρουν πχ τι είναι δημοκρατία, Σ.Ένωση , σύμβαση κλπ ! Άντε γύρνα πάλι στην συνταγογράφηση καθυστερημένο 9.59 και άσε τους συμβεβλημένους να βγάλουν το ιατρικό φίδι από την τρύπα!

      Διαγραφή
    2. Τι εννοειτε κε συναδελφε 7:05,θα αλλαξετε επαγγελμα ?θα ασχοληθειτε με φιδια ,σε τσιρκο προφανως .Εχετε απολυτο δικιο ,σας ταιριαζει

      Διαγραφή
    3. Όχι μη συνάδελφε 10.10 απλά θα σας βάλουμε στην θέση σας ! Όπως και τους τραμπούκους που προηγήθηκαν από εσάς! Εννοώ πως ο κυρ Θάνος θα υποστεί ότι οι προκάτοχοι του και εσύ θα σου βαράμε το ντέφι στο Σύνταγμα οι γύφτοι και θα χορεύεις σαν μαϊμού για το μεροκάματο ψευτογιατρε που δεν ξέρεις τι είναι ούτε η ......Σ. Ενωση

      Διαγραφή
    4. Προς το παρον οι κινητοποιησεις θα πανε στραφι ,οπως παντα και ετοιμαστητε να πληρωσετε .Κι οταν ανοιξουν οι νεες συμβασεις θα γινει χαμος ποιος να δηλωσει πρωτος .Η πενα ειναι πιο ισχυρη απο το ξιφος .Κι εσας το μολυβι το μεγαλο οπλο σας για να συνταγογραφειτε ,δηλ. να νανετε αυτο που ΜΟΝΟ γνωριζετε .Τωρα απο ιατρικη ,ασε να βγαλει κανενας πραγματικος γιατρος το φιδι απο την τρυπα .Ο Πλευρης ψαχνει πραγματικους γιατρους κι εδω αρχιζουν τα δυσκολα .Στον ΕΟΠΥΥ σπανιζει το ειδος αυτο .

      Διαγραφή
    5. Ρουφιανάκο 1.49 θα γίνει τόσος χαμός όσος στις.....100 φορές που εκλιπαρούσε για ΟΙ ο Ξανθός και ο Βαρδαρός με τις πενταροδεκάρες που δίνετε! Εμάς η εργασία μας είναι άριστη σε αντίθεση με την δική σου που είναι το ρουφιάνεμα αλλά ο Πλεύρης όπως και πριν ο Ξανθός ψάχνει για καυθυστερημένους που θα δουλεύουν τζάμπα και αυτό δεν θα του βγει όπως δεν βγήκε και στους άλλους! Εμείς θα συνεχίζουμε να βγάζουμε το ιατρικό φίδι από την τρύπα μόνο όταν πληρώσει αλλιώς ανειδίκευτοι, ρουφιάνοι όπως εσύ , ανοικά γερόντια, ρωσοπόντιοι και δυστυχώς αυτοί είναι λίγοι! Αλλιώς ο Ξανθός θα έιχε κάνει .....500 γυφΤΟΜΥ! Άντε τρέχα στο ΥΠΥΓ να αρπάξεις το χαρτζιλίκι .....όσο ακόμη είστε κυβέρνηση διότι .....τικ τακ ....τικ ....τακ .....τικ .....τακ.....

      Διαγραφή
    6. Καθυστερημένε δεξιουλη 1.49 σε διατεταγμένη υπηρεσία όπως κάποτε οι ΣΥΡΙΖΑιοι, ξέρεις πόσες φορές εξήγγειλε διαγωνισμούς ο Βαρδαρος και ο Ξανθός για να φτιάξει τις κτηνιατρικής ΤΟΜΥ; Ξέρεις ποσους βρήκε; Ο Πλεύρης έχει γιατρούς αλλά ψάχνει.....τζάμπα μαλακές οπως και ο Ξανθός και θα έχει την μοίρα του Ξάνθου! Εμείς θα συνεχίσουμε το ιατρικό έργο μας και εσείς στην αντιπολίτευση στερημένοι από το τζάμπα φαι θα εκλιπαρειτε για μια κούπα ρύζι! Και επειδή γιατρός δεν είσαι κάτι που εξηγεί το κόμπλεξ σου , ψάχνω κάποιον σαν και του λόγου σου να μου καθαρίζει την τουαλέτα στο ιατρείο μου? Είσαι; Δίνω ολόκληρο πιάτο φασολάδα για κάθε εργάσιμη σου μέρα αλλά θα μου γυαλίζει και την bmv!

      Διαγραφή
    7. Όχι γερολαδα1.49 οι κινητοποιήσεις δεν πάνε στραφεί, ρίχνουν κυβερνήσεις όπως του συριζα που επίσης μας εκβίαζε! Πάρτε σειρά ψευτοδεξιοι που είστε ......ξανθοτεροι του Ξανθου!

      Διαγραφή
  11. Εννοια σας και τα ιατρικα αποβλητα θα παρουν οριστικα δρομο απο τον ΕΟΠΥΥ.Ιατρικο εργο δεν ειναι το συνταγογραφικο ,που διεκδικει το νομπελ ο καθενας σας με τους φασονοτομους που εχει γραψει .Αυτα τελος .Πραγματικους γιατρους που θα τιμουν το ονομα τους θελει το υπουργειο κι οχι αθλιους γραφιαδες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή