Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Νοσοκομειακοί γιατροί: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη


Απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στην Βουλή οι νοσοκομειακοί γιατροί και προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα:

Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή

Τρίτη 29/11 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας

Πέμπτη 1/12 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ κτλ.

Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και όλες τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και όπως αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), «πρόκειται για νομοσχέδιο -τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Προσθέτει ότι «η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα...».

Η ΕΙΝΑΠ, καταλήγει ότι «οι αλλαγές αυτές συνιστούν ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων».


8 σχόλια:

  1. Εντελως αδικαιολογητες αντιδρασεις σε νομοσχεδιο που θα αυξησει τις αποδοχες των γιατρων ,κινηση που δεν μπορει να γινει με αλλο τροπο απο την κυβερνηση .Σε πολλες ευρωπαικες χωρες υπαρχει παρομοιο καθεστως ,που μπορει υπο προυποθεσεις και ελεγχους να λειτουργησει .Βεβαια οι παλαιολιθοκομματικες ενωσεις ,κομματικα υποκαταστηματα με αλλο ονομα αντιδρουν και επιθυμουν τη διαιωνιση της βρωμας και της τρισαθλιοτητας .Επιτελους συντροφοι ,ο Σταλιν πεθανε το 1953 και πλεον η κομμουνιστικη ΕΣΣΔ δεν υφισταται πλεον ,ουτε προβλεπεται να αναβιωσει .Σοβαρευτειτε επιτελους και συμβαλλετε στην αναβαθμιση του ΕΣΥ και την παραμονη των γιατρων στον κρατικο τομεα υγειας .Θελουμε καλα αμοιβομενους επιστημονες για τους ασθενεις μας και οχι πειθαρχημενα κομματικα ανδρεικελα ,οπως επιθυμειτε εσεις και δαιμονοποιειτε καθε τι ιδιωτικο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληταμπουρα 3.33 που παριστάνεις τον ιατρό είναι μέτρο υπέρ των ιδιωτών τι ότι βγάζει τους ΕΣΥτες στον ιδιωτικό τομέα;

      Διαγραφή
    2. Και ο μεσαίωνας πέθανε άθλιε φασιστικό υπηρέτη των μεγαλογιατρων/κλινικών 3.33. Πέθανε όταν ο αείμνηστος Γεννηματάς έστησε το ΕΣΥ που επίτηδες αφήνετε χωρίς προσλήψεις! Αλλά τι να περιμένει κανείς από κυβερνήσεις που παρακολουθούν τους ίδιους τους υπουργούς τους;

      Διαγραφή
  2. Υβρεις αντι επιχειρηματων !Κλασικη συμπεριφορα δηθεν συναδελφου ,που δεν εχει παρει χαμπαρι τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το κόμμα των Πάτσηδων, των Μίχων και των επισυνδέσεων μαθήματα ηθικής δεν δεχόμαστε! Δεν πέθανε μόνο ο Στάλιν αλλά και ο Παττακός φασιστάκο που οι μισοί σας υπουργοί είναι ορφανά του! Ο δημοκρατικός λαός και ο Ιατρικός Κόσμος θα περιφρουρήσουν το ΕΣΥ που από την πρώτη στιγμή μισήσατε όταν ο Γιώργος Γεννηματάς το θεμελίωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχεση εχει η αριστερα με τη δημοκρατια ?Λοβοτομη να κανατε ,θα σκεφτοσαστε και λιγο .Οποιος δεν ειναι κομμουνιστης ειναι φασιστας ? Τολματε και μιλατε απολιθωματα της ιστοριας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορφανό του Παττακού 9.46 έχεις τόση σχέση με την Δημοκρατία όσο ο υπυγ και ο ωτακουστης αρχηγός σου! Απολιθωμα είναι η κατάργηση του εσύ που φέρνετε γυρνώντας την χώρα στο 1970! Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος και οι γαλάζιοι σύλλογοι είναι απεναντι

      Διαγραφή
    2. Άντε στο predator όπου έχεις βάρδια 9.46 και άσε τα μαθήματα για την δημοκρατια!

      Διαγραφή