Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Έτοιμη η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Γιατρό

Συντάκτης: Virus

Ξεχωριστή πλατφόρμα για να εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό και να λύσουν απορίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν από σήμερα οι πολίτες. Την πλατφόρμα prosopikos.gov.gr θα χρησιμοποιούν και οι ιατροί.

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα έχει δική του πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η πλατφόρμα prosopikos.gov.gr παρέχει ξεχωριστές ενότητες με οδηγίες τόσο για τους πολίτες-ωφελούμενους όσο και για τους γιατρούς.

Οι πολίτες μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τις δωρεάν παροχές που προσφέρει το πρόγραμμα Προσωπικός Γιατρός, να ενημερωθούν και να προχωρήσουν στην εγγραφή το αλλά και να μάθουν πως μπορούν να προγραμματίσουν το ηλεκτρονικό ραντεβού τους. Όσοι επισκεφθούν την σελίδα μπορούν να διαβάσουν αναλυτικές οδηγίες στο Εγχειρίδιο χρήσης Εφαρμογής Ραντεβού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει δημιουργήσει η ΗΔΙΚΑ. Επίσης, διευκολύνονται όσοι δεν θυμούνται το ΑΜΚΑ τους μέσω εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ, ενώ στην πλατφόρμα έχει προβλεφθεί πεδίο για την καταγραφή των σχολίων και των παρατηρήσεων των χρηστών της.

Μέσα από την πλατφόρμα ο πολίτης μπορεί να διαχειριστεί τα ραντεβού του, δηλαδή να δημιουργήσει νέο, να ακυρώσει, να διαχειριστεί τις ειδοποιήσεις και να ελέγξει την λίστα των ραντεβού που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς του TAXISNET ή με τους κωδικούς ΑΗΦΥ που λαμβάνει ο εγγεγραμμένος από τον προσωπικό του γιατρό. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών επιχειρείται μέσω συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων να επεξηγούνται οι παροχές που προσφέρει το πρόγραμμα Προσωπικός Γιατρός.

Όπως ανακοίνωσαν τα Υπουργεία στην νέα ιστοσελίδα θα μπορούν να μπαίνουν και οι γιατροί για να κατευθύνονται στην ιστοσελίδα εγγραφής τους. Από αυτή θα ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις που τους αφορούν. Υπενθυμίζεται ότι ο Προσωπικός Γιατρός λειτουργεί ως προσωπικός σύμβουλος υγείας για θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και καθοδήγησης τους σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Στόχος του προγράμματος είναι ο Προσωπικός Γιατρός να αποτελεί την πρώτη επαφή του πολίτη με το σύστημα υγείας. Είναι υπεύθυνος για την πρόληψη, την εξέταση, την ενημέρωση του ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, τη συνταγογράφηση φαρμάκων και την παραπομπή για εξετάσεις σε ειδικούς γιατρούς.

Αξιοσημείωτο είναι πως στην πλατφόρμα προβάλλονται στατιστικά στοιχεία σχετικά με την πορεία του θεσμού και τη συμμετοχή των πολιτών και των γιατρών σε αυτόν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (1η Νοεμβρίου) στο πρόγραμμα έχουν εγγραφεί 4.539.704 πολίτες, ενώ έχουν συμβληθεί 3.333 γιατροί (2.251 γιατροί της ΠΦΥ και 1.083 ελεύθεροι επαγγελματίες).

3 σχόλια:

  1. Γιατρούς έχετε ρε νούμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα εχουν προβλεφθει με τον καλυτερο τροπο ,πλην μιας ασημαντης λεπτομερειας :που θα βρεθουν γιατροι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή