Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

ΗΔΙΚΑ: «Σε βλάβη και όχι κυβερνοεπίθεση οφείλονται τα προβλήματα στη συνταγογράφηση φαρμάκων»

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), σχετικά με προβλήματα που εντοπίστηκαν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το πρωί της Κυριακής (13/11). "Δεν δεχθήκαμε κυβερνοεπίθεση", διευκρινίζει η ΗΔΙΚΑ.

Με ανακοίνωσή της η ΗΔΙΚΑ δηλώνει κατηγορηματικά πως «όλα τα συστήματα πληροφορικής που διαχειρίζεται, λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν δεχθεί κυβερνοεπίθεση».

Από την υπηρεσία διευκρινίζεται, επίσης, πως η τεχνική βλάβη που εκδηλώθηκε στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση το πρωί της Κυριακής (13/11) αντιμετωπίστηκε με επιτυχία εντός της ίδιας ημέρας.

«Εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με οδηγίες στους χρήστες του συστήματος ιατρούς και φαρμακοποιούς, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», τονίζει ο Οργανισμός πληροφορικών συστημάτων.

Σχετικά με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς, σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

2 σχόλια:

  1. δεν ειναι και η πρωτη φορα.συνεχεια υπαρχουν πρβλ.το προγραμμα της ηλεκτρονκης συνταγογραφισης ειναι παλαιολιθικο.ειναι παντελως της πλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προκειται για εφαρμογη ακρως τυπολατρικη ,χρονοβορα εις βαρος του ασθενη και του γιατρου .Ας καταλαβουν καποιοι οτι ο γιατρος δεν ειναι λογιστης ουτε προγραμματιστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή