Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Προσωπικός γιατρός: Το τελικό σχέδιο Πλεύρη για να μην καταρρεύσει ο θεσμός – Τι περιλαμβάνει το Plan D

Από: news room

Το τελικό σχέδιο ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ώστε ο προσωπικός γιατρός να μην καταρρεύσει πλήρως. Ο νέος θεσμός ξεκίνησε με δεκάδες προβλήματα και κυρίως με έλλειψη γιατρών για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Οι ιδιώτες γιατροί ήταν αρνητικοί από την πρώτη στιγμή, καθώς έβρισκαν διάφορα εμπόδια στην συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να γίνουν προσωπικοί γιατροί. Μεταξύ αυτών ο έλεγχος των ιδιωτικών τους ιατρείων που θα γίνεται από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής τους, αλλά και η διαφοροποίηση των ασθενών καθώς θα πρέπει να βλέπουν δωρεάν όλη την ημέρα τους εγγεγραμμένους πολίτες αποκλείοντας έτσι ιδιωτικούς ασθενείς.

Παρά τις όποιες αλλαγές έχουν γίνει στον νέο θεσμό το τελευταίο διάστημα, το εγχείρημα μπλόκαρε με αποτέλεσμα οι μισοί δικαιούχοι πολίτες της χώρας να μην διαθέτουν σήμερα προσωπικό γιατρό.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έχει εφαρμόσει ήδη το… plan C με ένα μεικτό σύστημα συνεργασίας με ιδιώτες γιατρούς, αλλά ούτε αυτό φαίνεται να έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το μικτό σύστημα Πλεύρη να υπενθυμιστεί ότι προβλέπει πως προσωπικός γιατρός μπορεί να γίνει και ένας ιδιώτης χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά υποχρεωτικά θα έχει έναν συγκεκριμένο αριθμό εγγεγραμμένων ασθενών (μίνιμουμ 857) ενώ παράλληλα θα έχει το δικαίωμα να εγγράφει ιδιωτικά και άλλους ασθενείς, χωρίς περιορισμό, στους οποίους θα καθορίζει ο ίδιος το πλαίσιο των αμοιβών. Θα πληρώνεται δηλαδή από τους ασθενείς.

Όμως επειδή και αυτή η πρόταση δημιουργεί γιατρούς αλλά και ασθενείς δύο ταχυτήτων, ο ιατρικός κλάδος δεν φαίνεται να συναινεί.

Τα κίνητρα Πλεύρη στους γιατρούς
Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται να προχωρήσει στο …Plan D, που περιλαμβάνει νέα κίνητρα προς τους γιατρούς ώστε να «τσουλήσει» το σύστημα.

Ειδικότερα εξετάζεται να δοθεί ένα επιπλέον ποσό στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να δημιουργήσουν τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας των πολιτών ανεξάρτητα εάν θα έχουν σύμβαση ή όχι. Ένα σχέδιο το οποίο έχει πολλούς υποστηρικτές μέσα στην κυβέρνηση, καθώς λύνει ένα βασικό πρόβλημα: Αυτό της έλλειψης ατομικού φακέλου στους πολίτες που δεν κατόρθωσαν να βρουν διαθέσιμο προσωπικό γιατρό.

Άλλωστε ο ηλεκτρονικός φάκελος φαίνεται πως ήταν από την πρώτη στιγμή ο στόχος της κυβέρνησης καθώς μέσω του φακέλου θα μπορούν να ελεγχθούν πλήρως οι ιατρικές δαπάνες προς τους πολίτες. Θα είναι δηλαδή γνωστές οι νοσηλείες, οι θεραπείες που έχουν λάβει, οι εξετάσεις που έχουν πραγματοποιήσει αλλά και κάθε άλλη λεπτομέρεια γύρω από την υγεία τους.

Πηγή ethnos.gr
Πηγή:www.dimokratiki.gr

21 σχόλια:

  1. Ειπαμε το αγγλικο αλφαβητο εχει 26 γραμματα και ειμαστε ακομη στο D .O θεσμος θα καταρρευσει λογω ελλειψης σοβαροτητας και υποτιμησης της νοημοσυνης των ιατρων .Οι κομμουνιστικες αντιληψεις αυτα φερνουν κε κομισαριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας περιμένουμε το Plan Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Plan A B C D E F G ...κτλπ
    Άστο κε Πλεύρη και κα Γκαγκα μας!
    Δεν τσουλαει πάρτε το χαμπάρι!
    Οι γιατροί δεν είναι τα κοροϊδάκια κανενός
    Αν δεν βάζατε υποχρεωτικά τους γιατρούς του ΕΣΥ στο θεσμό του προσωπικού ιατρού θα είχατε μείνει με 1000ιατρους πανελλαδικά!!
    Μ.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην κάνετε το λάθος να συναινεσετε Συνάδελφοι.....να σοβαρευτούν.....και να μην κοροϊδεύουν! Χαρτζιλικια για αγγαρείες δεν θέλουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λατινική αλφαβήτα έχει πολλά γράμματα απατεώνες και θα τα εξαντλήσετε όλα! Όπως βλέπετε συνάδελφοι είναι έτοιμοι για όλα εκτός από το να μας δώσουν μια αξιοπρεπή σύμβαση όπως ζητάμε! Το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ θα ήθελα να δώ πόσο θα είναι το επιπλέον ποσό του ιατρικού φακέλλου για να ευθημήσω...Δεδομένου ότι οι φαρμακοπώλες λαμβάνουν 10 ευρά για να ακουμπίσουν με κόπο τη μπατονέτα στη μύτη ύποπτου κοβιντιασμένου να υποθέσω ότι οι ιατροί για να γράψουν τον ιατρικό φάκελο 70χρονου ασθενούς θα λάβουν περί τα 2 ευρά μεικτά και πολλά λέω...Εύκολα λεφτά! Μα γιατί δεν τρέχουν όλοι να γίνουν προσωπικοί ιατροί; Μήπως περιμένουν το plan D με δήμευση περιουσίας για όσους δεν γίνονται Π.Ι.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γιατί δεν το δίνουν στους φαρμακοτριφτες που είναι ικανοί για τα πάντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενισχύστε τις δημοσιες μοναδες υγειας με μονιμους νεους συναδελφους με αξιοπρεπη μισθο να μην φευγουν στο εξωτερικό , δωστε την δυνατοτητα σε ολους τους ιδιωτες ιατρους ανεξαρτητου ειδικοτητας να συμπληρωνουν τον ιατρικο φακελο του ασθενή και αφηστε τα ονειρα για συμβασεις. Οποιος μπορει οικονομικά τρεχει στον ιδιωτη , οποιος αδυνατει οικονομικά να υπαρχουν αξιοπρεπεις δημοσιες δομες. Απλα και νοικοκυρεμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΥΠΥΓ: .....έχουμε οτιδήποτε στο μυαλό μας εκτός από μια αξιοπρεπή σύμβαση......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το νομοσχεδιο του προσωπικου ιατρου θα επιτυχει σε 7 τερμινα ,Τερμινο ειναι χρονικη περιοδος απο 1 δευτερολεπτο εως 1 αιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχω γράψει πολλές φορές οτι είναι λάθος να δοθεί η Π.Φ.Υ. στους ιδιώτες γιατρούς. Ο πολίτης ,είτε ασθενής ,είτε υγιής , να εγγράφεται στο Κ.Υ. ή στο ΤΟΜΥ της περιοχής του,χωρίς όνομα γιατρού.Εκεί θα πρέπει να εργάζονται με σύμβαση 5ετίας γιατροί πρωί-απόγευμα ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Φυσικά θα πρέπει να είναι καλά αμοιβόμενοι.. Σχετικά με το φάκελο του ασθενούς φυσικά θα πρέπει να τον ενημερώνουν όλοι οι γιατροί ,όλων των ειδικοτήτων είτε είναι του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα. Και χωρίς αμοιβή.Αυτό είναι μέσα στην επίσκεψη. Πάντα στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων υπήρχε καρτέλα που αναγράφονταν τα δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφαγα πολλά από το ΙΚΑ και το νοσταλγώ.....7.01!

      Διαγραφή
    2. Η Σοβιετικη Ενωση κατερρευσε συναδελφε .Οι ιδιωτες γιατροι κρατανε το συστημα και οχι οι φασονατζηδες

      Διαγραφή
    3. Εάν είσαι συνάδελφος λυπάμαι πολύ. Δεν δικαιολογείται να μην έχεις καταλάβει τι ήταν το ΙΚΑ και το αναφέρεις πάλι και το συγκρίνεις με το ΚΥ και το ΤΟΜΥ. Εχουν δίκιο κάποιοι που βάφτισαν πολλούς γιατρούς ανεγκέφαλους.

      Διαγραφή
    4. Ξερουμε πολυ καλα τι ηταν το ΙΚΑ .Μολις πηρα ειδικοτητα εκανα αιτηση και μου ειπαν απο το ΙΚΑ ,ποιος σε σπρωχνει ,τι βυσμα εχεις ?Τοτε καταλαβα οτι επροκειτο για αποστημα που ευτυχως εσπασε οριστικα .Βεβαια ,καποιοι οπως εσυ κερδισαν απο αυτη την ιστορια ,γι αυτο και το νοσταλγεις .Δεν πειραζει ,ξυδακι ,θα σου περασει ΄΄συναδελφε΄΄ .

      Διαγραφή
  12. ΣΑΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα κάνουμε τα πάντα εκτός από το να είμαστε τίμιοι με τους ιατρούς! Δεν δεσμευομαστε γιατί θέλουμε να σας εξανδραποδισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολακη ειμαστε μαζι σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΛΟ.ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή