Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Έρευνα – σοκ για τα νοσοκομεία της Βρετανίας: Τουλάχιστον 300 νεκροί κάθε εβδομάδα στα επείγοντα περιμένοντας εισαγωγή


φωτό αρχείου (AP Photo/Alberto Pezzali)

Σχεδόν 300 θάνατοι την εβδομάδα το 2023 σχετίζονταν με τις μεγάλες αναμονές στα επείγοντα, αποκαλύπτει νέα μελέτη του Βασιλικού Κολλεγίου Επείγουσας Ιατρικής (RCEM).

Η έρευνα δημοσιεύθηκε σήμερα 1 Απριλίου 2024 και αποκαλύπτει ότι το 2023, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο ασθενείς περίμεναν 12 ώρες ή περισσότερο, με το 65% αυτών σε αναμονή εισαγωγής.

Το κολέγιο πρόσθεσε ότι η μέτρηση δεν περιλαμβάνει τους ασθενείς που βρίσκονται στην αναμονή ενώ βρίσκονται μέσα σε ασθενοφόρα, «από τους οποίους υπάρχουν χιλιάδες» και κινδυνεύουν επίσης.

Από την κυβέρνηση απαντούν ότι αυξήθηκε η ζήτηση ασκώντας τρομερές πιέσεις στο σύστημα όπως είπε ο υπουργός επιχειρήσεων Kevin Hollinrake με τις εισαγωγές και τις επισκέψεις στα επείγοντα να είναι αυξημένες κατά 8% σε ετήσια βάση. Η επιπλέον ζήτηση αποδίδεται κατά τον ίδιο στο «δημογραφικό» ενώ κατηγόρησε και τις απεργίες του ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο το 2024 κατέλαβε την 18η θέση συνολικά στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας στον τομέα της Υγείας. Ωστόσο καταγράφεται μία συνεχής πτώση καθώς το 2022 ήταν στη 15η θέση παγκοσμίως από τη 10η θέση στην οποία βρισκόταν το 2021.

Στις υπηρεσίες υγείας καταλαμβάνει την 34η θέση (Statista) σε σύνολο 167 με πρώτη τη Σιγκαπούρη και την Ελλάδα 41η.

2 σχόλια:

  1. Απεγνωσμένες προσπάθειες από την πανάθλιο λίστα Πέτσα να μας πείσει ότι η Αγγλία είναι χριροτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι όλοι οι Βρετανοί έχουν πρόσβαση στον προσωπικό γιατρό. Αυτό που θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουμε και στην Ελλάδα...Ότι και να πάθεις πρώτα στον GP και μετά στο Νοσοκομείο...300 νεκροί τη βδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή