Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Χωρίς νοσοκομεία αύριο όλη η χώρα – Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Χωρίς νοσοκομεία αύριο όλη η χώρα – Στο δρόμο γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Επί ποδός αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας
HR

«Παγώνουν» αύριο τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα καθώς οι υγειονομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 17 Απριλίου.’Έτσι αναμένεται να εξυπηρετηθούν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας.

Αναλυτικότερα η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία τάσσεται κατά της “απογευματινής”» επί πληρωμή λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Επίσης αντιδρούν στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και ζητούν την ικανοποίηση των μισθολογικών αιτημάτων, επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ

Τον απεργιακό χορό σέρνει και η ΕΙΝΑΠ η οποία διεκδικεί μεταξύ άλλων να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και διεκδικεί διπλασιασμό μισθών, προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, διπλασιασμό της χρηματοδότησης των νοσοκομείων, δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Από την άλλη και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) λέει “όχι” στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας και ζητεί αξιοπρέπεια και ασφάλεια για τους εργαζόμενους, αύξηση μισθών και χορήγηση δώρων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση συμβασιούχων και εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου