Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Καρποδίνη- Φόρουμ Δελφών: Η ψηφιακή μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ οδηγούν στην ποιοτική εξυπηρέτηση

Newsroom CNN

Τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο ΜαρούσιINTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί ο ΕΟΠΥΥ, με στόχο να είναι ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας που υπηρετεί και εξυπηρετεί τους ασθενείς, ανέδειξε η κυρία Καρποδίνη, μιλώντας από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, την Παρασκευή, 12 Απριλίου.

Ειδικότερα, η Διοικήτρια του Οργανισμού, μίλησε στην ενότητα «From Budgets to Breakthroughs: Crafting a Healthier Economic Future», στην οποία συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Παυλίνα Καρασιώτου, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, Νίκος Βέττας και η Πρόεδρος της AstraZeneca Ελλάδος και Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου, Γιώργου Ευγενίδη.

Κατά την τοποθέτησή της, η κυρία Καρποδίνη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην επένδυση στην «Ιατρική Ακριβείας», η οποία, μέσω της βελτιστοποίησης της επιλογής θεραπείας με βάση το ατομικό προφίλ του ασθενούς, ενισχύει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, ενώ με την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών, ο ΕΟΠΥΥ διασφαλίζει τη διαφάνεια και έχει πλήρη εικόνα της εφοδιαστικής αλυσίδας φαρμακευτικών προϊόντων.

Συνεχίζοντας στο κεφάλαιο της ψηφιακής μετάβασης, υπογράμμισε τη σημασία των ψηφιακών εργαλείων που επιτρέπουν την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των φαρμακευτικών δαπανών και την ανάπτυξη δεικτών μέτρησης απόδοσης, επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις,καθώς και σε λύσεις υγείας, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η καινοτομία αναλύθηκε, πέραν της ψηφιακής χρήσης και ως τρόπος σκέψης, κουλτούρας και λειτουργίας του Οργανισμού, καθώς δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην επένδυση για την κατάρτιση και την ανάπτυξη ικανοτήτων των ανθρώπων του ΕΟΠΥΥ.

«Η ψηφιακή καινοτομία, σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του Οργανισμού, επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών και είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης. Στόχος μας είναι ο ΕΟΠΥΥ, ως πυλώνας του ΕΣΥ, να διευρύνει την προσβασιμότητα των υπηρεσιών, να αναβαθμίζει την ποιότητα της δημόσιας υγείας, να ενισχύει τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ, πάντα υπέρ του πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Καρποδίνη

1 σχόλιο: