Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Διαιτητής' ο Σαμαράς στην κόντρα για τα φάρμακα

Ο υπουργός Υγείας έχει επισημάνει ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη.


'Βέτο' στην απελευθέρωση διάθεσης φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς απέρριψε την πρόταση Χατζηδάκη για απελευθέρωση της αγοράς των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο να φύγουν τα εν λόγω σκευάσματα από τα φαρμακεία, υιοθετώντας στην ουσία τη θέση που έχει διακηρύξει ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο κ. Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσειότι ο κ. Χατζηδάκης έχει αρμοδιότητα την ανάπτυξη και ο ίδιος τη Δημόσια Υγεία.

Είχε, επίσης, στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι 'τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες'.

Με τη θέση αυτή θα πορευτεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση που θα έχει με την τρόικα.

Επικαλούμενοι μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για πλήρη απελευθέρωση και της αγοράς φαρμάκων.

Δεσμεύσεις

Την άποψη αυτή υιοθετει και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις που έχει κάνει η χώρα έναντι των δανειστών πρέπει να τηρούνται.

Έχει προηγηθεί ένα μπαράζ καταγγελιών των θέσεων Χατζηδάκη, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο ακόμη και για 'δωράκια' προς τα συμφέροντα...

Ο υπουργός Υγείας έχει επισημάνει ότι το αμερικανικό μοντέλο της πλήρους απελευθέρωσης της πώλησης φαρμάκων δεν υπάρχει στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και στις ΗΠΑ δέχεται μεγάλη κριτική για την αποτελεσματικότητά του.

Δ.Κ.- IATRONET

2 σχόλια:

  1. Ετσι, Μπραβο....και στον Αντουαν, και στον Αδωνη....

    Κωστη, κιτρινη καρτα man, δε φανταζομουν οτι εναν υπουργο που κανει οτι δε ξερει, οτι τα φαρμακα δεν ειναι καραμελες!
    Μολις εχασες τη ψηφο και ιατρου μαλιστα, γιατι μπορει οι περισσοτεροι φαρμακοποιοι να μη χωνευουν τους ιατρους, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν εχουν παρα πολλα δικια.

    Και τα ΜΗΣΥΦΑ δεν ειναι καραμελες για τα σουπερ μαρκετ...οπως και η επιλογη φαρμακου δεν ειναι δουλεια του φαρμακοποιου, φιλοι φαρμακοποιοι, ουτε οι φαρμακοποιοι ειναι Ιατροι, ουτε οι Ιατροι πλασιε φαρμακων, ουτε η Υγεια εμπορευμα για αναπτυξη, Κωστη.

    Αν θες αναπτυξη στην υγεια, απελευθερωσε το ιατρικο επαγγελμα, κατηργησε τους μασονοιατρικου ς συλλογους, να μπορουμε να ανοιξουμε ιατρειο-α οπου θελουμε, και εχει αναγκη ο τοπικος πληθυσμος την ειδικοτητα μας, και δωσε κανα ΕΣΠΑ στους νεους Ιατρους και οχι αλλο σε γκομενες και τηλεπερσονες για υποβρυχιες φωτογραφησεις, Κωστη...και για αυτους τους λογους, επισης εχασες και τη δικη μου ψηφο, και πολλων χιλιαδων αλλων με μια πατατα...για να δουμε θα δωσεις πισω το ΕΣΠΑ των ιατρων που μας στερησες απο το 2012, η θα το κανεις γαργαρα?

    Εμεις για εξοπλισμο των ιατρειων μας με εξειδικευμενα μηχανηματα το χρειαζομαστε, και οχι για φαντεζι ψευδοοροφες και αλαβαστρινα ιατρεια που τα ξοδεψαν οι προηγουμενοι τυχεροι....
    Αλλα απο το 2012, ΕΣΠΑ για Ιατρους, μηδεν!
    Γι αυτα δε λες κουβεντα Κωστη!
    Ποτε θα δωσεις το ΕΣΠΑ για τους Ιατρους που ανοιξαν νεα ιατρεια και δε πηραν καμμια ενισχυση? Και ασε τα ΜΗΣΥΦΑ και τα σκατιφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχίζει να μοιάζει με την ιστορία με τον καλό και τον κακό ''μπάτσο''.Παλιό και γνωστό έργο,αλλά στην περίπτωσή τους έχει κάτι προβληματάκια στη σκηνοθεσία.
    Εάν πάλι, υπάρχει όντως πραγματική διαφωνία και διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση,τότε στο τέλος κάποιος δεν πρέπει να παραιτηθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή