Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ή ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ

1. Ληξιπρόθεσμα του 2010-2011. 
2. Το 10% του 2012 και 2013. 
3.Χρέη ταμείων που εισήλθαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 1/1/2012. 
4.Κούρεμα ληξιπρόθεσμων.
5. REBATE 
6. CLAW BACK 
7.Στάση πληρωμών εργαστηριακών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ μετά τον Ιούλιο του 2013.
8.Αυθαίρετη διαμόρφωση ασφαλιστικών τιμών από ΕΟΠΥΥ σε προ του 1991 επίπεδα. 
9.ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. 

Το άκρον άωτο της αυθαιρεσίας. Ο ΕΟΠΥΥ γίνεται μεν αποκλειστικός αγοραστής όμως με βάση νόμο που εκδίδει ο ίδιος ζητεί από τον ελεγχόμενο δηλ. τα εργαστήρια να πληρώσουμε αδρά την δικιά του υποχρέωση για τις επιτροπές που θα μας ελέγχουν.

10. Κλειστός προϋπολογισμός, για το 2014 μειωμένος. Μέσα σ’ αυτόν (240 εκατομμύρια) έχουν κωδικό και οι κλινικές για την πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών. 

11. Ιατρικά Δάνεια και Factory από τράπεζες. Οι γιατροί μένουν απροστάτευτοι από το κράτος στα νύχια των τραπεζών και κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους ενώ τα αγροτικά δάνεια πήραν πρόσφατα 10ετή παράταση. 


Είναι προφανές ότι ο ιατρικός κόσμος, μια ομάδα της κοινωνίας που προσφέρει σ’ αυτήν, μια προσφορά που σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο χαίρει αναγνώρισης και σεβασμού, έχει μπει στο στόχαστρο του υπουργείου υγείας που βάλλει κατά ριπάς αδιακρίτως και μέχρι τελικής εξόντωσης.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το Υπουργείο προσπαθεί να επαναλάβει το εργασιακό πλαίσιο του 2013 όπου εξετέλεσε εξετάσεις αξίας 600 εκατομμυρίων με 300 εκατομμύρια και αυτά ακόμη απλήρωτα με τις γνωστές μεθοδεύσεις.

Για το 2014 το budget είναι μειωμένο και μέσα σ’ αυτό προστέθηκαν και οι ιδιωτικές κλινικές – είναι προφανές ότι με αυτές τις συνθήκες δηλ. να δουλεύουν τα εργαστήρια όχι μόνο τζάμπα αλλά με ζημία δεν μπορεί να σταθεί καμμία απολύτως επιχείρηση παγκοσμίως.

Οι εργαστηριακοί γιατροί καλούνται να κάνουν μια συνολική και ψύχραιμη εκτίμηση της κατάστασης και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι πάροχοι της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, βάζοντας κατά μέρος τις μικροαντιπαραθέσεις που τους χωρίζουν, να πάρουμε αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την επιβίωση του κλάδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο Γ.Γ.



Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΨΑΛΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου