Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Διορθωτικές κινήσεις για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Οι ογκολογικοί ασθενείς, οι αιμοκαθαιρόμενοι, οι μεταμοσχευμένοι και οι γιατροί που εισήχθησαν στο σύστημα συνταγογράφησης κατά την τελευταία τριετία, θα εξαιρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέτρο που επιβάλλει μηνιαίο πλαφόν συνταγογράφησης κατά 20% σε σχέση με πέρυσι.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ εξετάζουν αυτή την ώρα κάθε περίπτωση (γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων και ομάδες ασθενών) προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις μέσα στην εβδομάδα.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο παιδιά τώρα λύθηκαν τα όποια προβλήματά μας με το να εξαιρεί κάποιες ομάδες ασθενών.Προσπαθώ να καταλάβω οι υπερτασικοί , οι διαβητικοί, οι "ανοϊκοί" κλπ δεν αποτελούν χρόνιους πάσχοντες για να εξαιρεθούν από τα πλαφόν και τα τα υπόλοιπα ευφυολογήματα των σοφών κυβερνώντων σ΄αυτούς μειώνουμε οριζόντια τα φάρμακά τους;Ξέρετε αυτό που προστίθεται στο κόστος των συνταγών των ιατρείων είναι αυτά ακριβώς τα φάρμακα κι όχι ο πονόλαιμος των ασφαλισμένων που θα επισκεφθεί το γιατρό μιά φορά το χρόνο. Βέβαια για να το γνωρίζεις πρέπει να έχεις δουλέψει έστω για ένα μήνα σε κάποιο ιατρείο αλλά τα παιδιά των τζακιών δυσκολεύονται να δουν την πραγματικότητα γιατί απλά δε γνωρίζουν.Αν έχετε θάρρος και σοβαρότητα ζητείσται από τους ασφαλισμένους σας να πληρώσουν 10% επιπλέον συμμετοχή που μαζί με το 12% της μείωσης θα σας κάνει 22% και παράλληλα μειώστε αντίστοιχα τις ασφαλιστικές εισφορές ή καλύτερα πείτε την αλήθεια ότι θέλετε να πληρώνουν μόνοι τους τα φάρμακά τους.Έλεος πια δεν σας υποφέρει ούτε ο ίδιος ο θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή