Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Εξαιρέσεις από το πλαφόν της συνταγογράφησης προωθεί το υπουργείο υγείας

Έκδοση νέας υπουργικής απόφασης προωθείται από το υπουργείο υγείας για την εξαίρεση συγκεκριμένων κατηγοριών ιατρών και ασθενών από τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης για το 2014. Ο υφυπουργός υγείας κ. Αντώνης Μπέζας ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλη κατά την συνάντησή τους την Παρασκευή

Συγκεκριμένα, πρόκειται να εξαιρεθούν χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια και μεταμοσχευθέντες ασθενείς. Επίσης, θα εξαιρεθούν από το πλαφόν οι νοσοκομειακοί ιατροί που συνταγογραφούν για ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία και θα θεωρηθούν ως νεοεισερχόμενοι ιατροί (η επιτρεπόμενη δαπάνη θα αντιστοιχεί στο 80% της ειδικότητάς τους) εκτός από αυτούς που έχουν ξεκινήσει να συνταγογραφούν κατά τη διάρκεια του 2013 και αυτοί που έχουν ξεκινήσει τα έτη 2011 και 2012.

Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη για τα εμβόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αίματος που συνταγογραφούνται δεν συμπεριλαμβάνονται ήδη στη φαρμακευτική δαπάνη και επομένως δεν προστίθενται στο πλαφόν των ιατρών.

- See more at: http://www.medvoi365.gr/

3 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Μέχρι τώρα (Παρασκευή 31/1/2014,,ώρα 19.20΄) το πλαφόν των παιδιάτρων περιλαμβάνει τα εμβόλια.Ή ο υπουργός έλεγε ψέματα στον πρόεδρο Ντακούκα των Αθηναίων παιδιάτρων και ο τελευταίος έσπευσε να το αναμεταδώσει στο διαδίκτυο ως έγκυρος ρεπόρτερ ή στραβά αρμενίζουμε.Υπάρχει κι άλλη εκδοχή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πλαφόν στα διαγνωστικά γιατί αργεί να εφαρμοστεί;Εκεί και αν γίνεται κατάχρηση. Αχρηστες προληπτικές εξετάσεις,εξετάσεις εικονικές για να μην πληρώσει τη συμμετοχή ο ασφαλισμένος,μαγνητικές πριν τη λήψη ιστορικού και την κλινική εξέταση,σφραγίδες συνεργαζόμενων ιατρών στα διαγνωστικά εργαστήρια κ.ο.κ.Θέλει τόλμη όμως καθώς τα συμφέροντα είναι μεγάλα,πιο εύκολο είναι το πλαφόν στο φάρμακο όπου όμως μπορεί να ταλαιπωρηθεί ο ασθενής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατι πλαφόν στα εργαστήρια?οι κλινικοί τα γράφουν και τα εργαστήρια είναι υποχρεωμένα να τα εκτελούν.υπάρχουν γενικόι γιατροί σε κυ ,οι οποίοι γράφουν κατεβατά μικροβιολογικών εξετάσεων και ολόσωμα triplex.

    ΑπάντησηΔιαγραφή