Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κι όμως το πάρτυ ακόμη ... "καλά κρατεί"

ΗΕΑLΤΗVIEW


Συνεχίζεται το πάρτι στις προμήθειες του ΕΣΥ! Τουλάχιστον μία στις τρεις προμήθειες γίνεται παράτυπα με απευθείας αναθέσεις ενώ νοσοκομεία προχωρούν σε παραγγελίες υλικών που ήδη διαθέτουν στις αποθήκες τους! Τα «αγκάθια» στο σύστημα προμηθειών καταδεικνύει έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο προχώρησε σε πιλοτικό έλεγχο των προμηθειών μεγάλου νοσοκομείου της Αττικής.

Η έκθεση παραδόθηκε στον πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ισολογισμού, απολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους, βουλευτή Ευβοίας κ. Κώστα Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, θα γίνει ειδική κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με την Επιτροπή Απολογισμού, όπου θα εκπροσωπούνται το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργεία Υγείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκόπουλος, πρόκειται για έκθεση - φωτιά που αναδεικνύει τις διαχρονικές ατέλειες του συστήματος διακυβέρνησης, τις οποίες βέβαια οι πολίτες πληρώνουν με πανάκριβες και αναποτελεσματικές υπηρεσίες.

Στόχος των εκθέσεων είναι η ενημέρωση των κομμάτων, η ενίσχυση του ρόλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με το Κοινοβούλιο αλλά πάνω από όλα η ανάδειξη της ανάγκης σοβαρών μεταρρυθμίσεων και ενίσχυσης θεσμών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές -μεταξύ άλλων- εντόπισαν στην κεντρική αποθήκη του νοσοκομείου 4 εκτυπωτές από τα 6 τεμάχια που αγοράστηκαν τα τέλη του 2010. Σημειώνεται ότι έκτοτε το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί με απευθείας ανάθεση διάφορα μοντέλα εκτυπωτών και σε μεγάλες ποσότητες.

Επίσης, ειδική αναφορά γίνεται στις χρονοβόρες διαδικασίες στους διαγωνισμούς που οφείλονται κυρίως στις ενστάσεις συμμετεχόντων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προμήθεια κλιματιστικών, όπου τελικά το νοσοκομείο προέβη στην αγορά διαφορετικών τύπων κλιματιστικών από εκείνα που είχαν κατακυρωθεί εξαιτίας του κλεισίματος του εργοστασίου κατασκευής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου