Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πλαφόν συνταγογράφησης: μονόδρομος οι προσφυγές στην Δικαιοσύνη



Μονόδρομος όπως όλα δείχνουν φαίνεται να είναι η προσφυγή των γιατρών στην Δικαιοσύνη κατά του μέτρου του πλαφόν της συνταγογράφησης.

Ήδη ένας γιατρός, όπως ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα και έτσι ανοίγει ο δρόμος και για άλλες προσφυγές, που θα γίνουν πιθανότατα μαζικά και κάτω από την «ομπρέλα» των θεσμικών οργάνων των γιατρών.

Και ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter απαντά (… και νομοθετεί, σύμφωνα με το ygeianet) ότι το πλαφόν εξαιρέθηκε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ένας άλλος Ιατρικός Σύλλογος, αυτός της Κοζάνης, στηλιτεύει το μέτρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «ο αλχημικός τρόπος του πλαφόν με τον οποίο επιχειρούν η κυβέρνησης και ο υπουργός Υγείας να επιλύσουν το πρόβλημα της αυξημένης φαρμακευτικής δαπάνης και του όγκου των εργαστηριακών εξετάσεων, αποδεικνύει περίτρανα την πλήρη αποτυχία των μέχρι τώρα κυβερνητικών αποφάσεων και ενεργειών.

Αργά ή γρήγορα, συνεχίζει, θα οδηγηθούμε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις όπου οι ασθενείς δεν θα μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό της εμπιστοσύνης τους γιατί αυτός μπορεί να έχει συμπληρώσει το πλαφόν και είτε θα περιπλανώνται σε άλλα ιδιωτικά ή δημόσια ιατρεία, είτε θα αναγκάζονται αγανακτισμένοι πλέον, να πληρώνουν από την τσέπη τους εφόσον υπάρχουν χρήματα». 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, ζητά να σταματήσει αμέσως ο προσχηματικός και αποπροσανατολιστικός διάλογος με τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει την κατεδάφιση του υφιστάμενου συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου