Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΦΣΑ: "ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΟΠΥΥ"

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ μας απέστειλαν εχθές την δισκέτα με τις πληρωμές των μελών μας, που αφορούν τον μήνα Οκτώβριο, και περιέχουν το 92% περίπου των φαρμάκων και το 100% των αναλωσίμων.

Ο Φ.Σ.Α. επεξεργάστηκε την δισκέτα , ενημέρωσε τους λογαριασμούς των μελών του και περίμενε να καταβληθεί στο λογαριασμό του , το συνολικό ποσό από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να γίνει η πληρωμή, διότι χωρίς τα χρήματα, πληρωμή δεν μπορεί να γίνει. Η δισκέτα από μόνη της , δεν φτάνει. 

Αργά το απόγευμα ο ΠΦΣ , απέστειλε το εξής μήνυμα σχετικά με αυτό το θέμα : «κατατέθηκε σήμεραστους διανεμητικούς λογαριασμούς και στους λογαριασμούς μέσω ΔΙΑΣ το 92% των φαρμάκων και το 100% των αναλωσίμων». 

Σήμερα το πρωί ο Φ.Σ.Α. στην προσπάθεια του να ενεργοποιήσει την πληρωμή , εφόσον σύμφωνα με τον Π.Φ.Σ. είχαν κατατεθεί τα χρήματα, διαπίστωσε ότι από το συνολικό ποσό των πληρωμών, έλειπε το ποσό που αντιστοιχούσε στα αναλώσιμα. Δεν είχε κατατεθεί ούτε ένα ευρώ , παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων. 

Οι οικονομικές υπηρεσίες του ΦΣΑ είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο λύσεις : 

Α) να αναβληθεί η πληρωμή, μέχρις ότου ολοκληρωθεί νέα επεξεργασία της δισκέττας χωρίς αυτή την φορά να περιλαμβάνονται τα αναλώσιμα, διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, και 

Β) να προχωρήσει στην πληρωμή χρησιμοποιώντας το αποθεματικό του που όπως διαπίστωσε έφτανε ακριβώς στο σημείο της πληρωμής των αναλωσίμων. 

Προτιμήθηκε η δεύτερη λύση, αφού πολλά μέλη μας, περίμεναν εναγωνίως την πληρωμή ώστε να καλύψουν επιταγές και άλλες υποχρεώσεις. Ο Φ.Σ.Α. περιμένει επίσημη απάντηση από τον ΕΟΠΥΥ, για την δημιουργηθείσα ανωμαλία και για την ημερομηνία πληρωμής των αναλωσίμων ώστε να καλύψει το αποθεματικό του και να προβεί σε άλλες πληρωμές και υποχρεώσεις του. 

ΓΙΑ ΤΟΝ Φ.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου