Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πατούλης: ανάγκη για Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας




Την αναγκαιότητα του θεσμού των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), υπερασπίστηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργιος Πατούλης, μιλώντας χθες, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην συζήτηση για το νομοσχέδιο της ΠΦΥ (ΠΕΔΥ) και την αλλαγή του όλου του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνει διάταξη για τις ΜΗΝ, με την οποία απλουστεύεται η διαδικασία έκδοσης των αναγκαίων κανονιστικών πράξεων ενεργοποίηση τους, κάτι πολύ σημαντικό για την εξοικονόμηση πόρων στην υγεία, τη γρήγορη διακίνηση των ασθενών και τον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα αδειοδότησης με πιστοποιημένο τρόπο των Κέντρων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για να διασφαλιστεί η λειτουργία τους μέσα από ένα θεσμοθετημένο νομικό πλαίσιο.

«Είναι πολύ σημαντική η εναρμόνιση της χώρας μας στα σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά δεδομένα, ώστε να έχουμε τις ποιοτικότερες υπηρεσίες με το χαμηλότερο κόστος και να επιτύχουμε μια Αθήνα στην κορυφή των citybreaks ως πυλώνα του ιατρικού τουρισμού», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

Κατά την εισήγησή του επίσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητας μιας ΠΦΥ που θα προσφέρει ισότιμη περίθαλψη σε όλους τους πολίτες, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με κεντρικό πυλώνα τον εξειδικευμένο γιατρό της γειτονιάς. Ο ΙΣΑ εμμένει στις διαχρονικές θέσεις του να μην απολυθεί κανείς γιατρός, οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να μην είναι αποκλειστικής απασχόλησης, να έχουν δικαίωμα συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι γιατροί και να έχουν δικαίωμα εξέτασης από ειδικό γιατρό όλοι οι ασθενείς, χωρίς υποχρεωτικά να μεσολαβεί ο οικογενειακός γιατρός.

Για το κτίσιμο μιας Π.Φ.Υ. σε υγιείς βάσεις, ο ΙΣΑ τονίζει ότι οφείλουν να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές καταστάσεις και η επάρκεια σε εξειδικευμένους γιατρούς που διαθέτει η χώρα μας, η αξιοποίηση των οποίων θα συμβάλει στην παροχή αποτελεσματικών και υψηλής ποιότητας Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες.

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας

3 σχόλια:

  1. ΑΡΕΣ ΝΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε λίγο για το θεό τι στοκους ψηφίζετε στις εκλογές. Απο αυτούς κρίνεται το μέλλον μας?
    Όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι χρειάζονται επειγόντως εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΟΊΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή