Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αποκατάσταση της Αδικίας στους Γιατρούς της ΠΦΥ ζήτησε ο ΙΣΑ σε έκτακτη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ.Μπέζα



Έκτακτη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας Α.Μπέζα είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης και ο Ταμίας του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος για τα καίρια θέματα των γιατρών της Αθήνας που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Την ανάγκη απόσυρσης του Νομοσχεδίου για το Π.Ε.Δ.Υ. τόνισε για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και την εκ νέου διαβούλευσή του, τονίζοντας τα τεράστια κενά που αφήνει το νομοσχέδιο.

Ως πρωταρχικής σημασίας τροποποίηση ανέφερε ο κ.Πατούλης τη δυνατότητα προσαρμογής των γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ στο νέο σύστημα και την κατάργηση των ιδιωτικών τους Ιατρείων από τη χρονική στιγμή που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένη θέση, και μετά την τελική τους κρίση, ως πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στις Μονάδες των ΥΠΕ, αντί του βίαιου λουκέτου που ορίζει το Νομοσχέδιο μέσα από ένα ακαθόριστο μελλοντικό εργασιακό πλαίσιο, αφήνοντας όλους τους γιατρούς αίολους..Ο ΙΣΑ ζήτησε να έχουν δικαίωμα συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ όλοι οι γιατροί και να έχουν δικαίωμα εξέτασης από ειδικό γιατρό όλοι οι ασθενείς, χωρίς υποχρεωτικά να μεσολαβεί ο οικογενειακός γιατρός, θέσεις τις οποίες είδε με θετικό μάτι ο κ.Μπέζας.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε για ακόμη μία φορά την απόλυτη θέση του συλλόγου για την πλήρη κατάργηση του πλαφόν τόσο από τη συνταγογράφηση όσο και από τις παρακλινικές εξετάσεις, λέγοντας ότι αυτό το μέτρο καταστρατηγεί στην πράξη την ελεύθερη επιλογή γιατρού εκ μέρους του ασθενή και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην καθημερινή πράξη των γιατρών.

Ο Υφυπουργός Υγείας μίλησε για το ειδικό ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε 30/1 ο ΕΟΠΥΥ, μετά από την πολυήμερη πίεση του ΙΣΑ, με το οποίο εξαιρούνται από το πλαφόν της συνταγογράφησης οινοσοκομειακοί γιατροί και οι νεοεισερχόμενοι τα έτη 2011 και 2012. Επίσης, στο ίδιο έγγραφο, αναφέρονται ότι εξαιρούνται από το πλαφόν οι χρόνιοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου, οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου, οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια, οι μεταμοσχευθέντες, καθώς και οι δαπάνες των εμβολίων, των ορών και των παραγόντων αίματος.

Σημαντική ήταν η δήλωση του κ.Μπέζα ότι το μέτρο του πλαφόν θα ισχύσει μέχρι την έναρξη εφαρμογής των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Θετική έκρινε, επίσης, ο κ.Μπέζας, την πρόταση του ΙΣΑ για τις Ελεγκτικές Εταιρείες: Ο ΙΣΑ προτείνει να πραγματοποιηθεί από τις Ελεγκτικές Εταιρείες μόνο ο κλινικός έλεγχος, ενώ η εκκαθάριση των δαπανών των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών να γίνει από τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ελαττωθεί σε σημαντικό βαθμό η οικονομική επιβάρυνση των γιατρών του ΙΣΑ.

Στην ιδιαίτερη ανησυχία του ΙΣΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2010, 2011, 2012, το 10% για το 2012 και το 2013, καθώς και τις οφειλές των μικρών Ταμείων που εισήλθαν στον ΕΟΠΥΥ μετά 1/1/2012, ο Υφυπουργός Υγείας καθησύχασε το ΔΣ του ΙΣΑ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαγραφής, ενώ δε δεσμεύτηκε για χρονοδιάγραμμα στην αποπληρωμή των ανωτέρω οφειλών, λέγοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαδικασίες στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, με το οποίο θα επικοινωνήσει άμεσα για τη διευθέτηση των πληρωμών.

Σχετικά με τον συμψηφισμό των οφειλών στο rebate και το clawback, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε για ακόμη μία φορά το αίτημα του Πανυγειονομικού Μετώπου να χρεωθούν τα ανωτέρω «χαράτσια» στους γιατρούς από το υπόλοιπο 10% των οφειλών 2012 και 2013 και όχι συμψηφίζοντας τα ποσά αυτά στις τρέχουσες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς, θέση που ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θα διερευνήσει για την εφαρμογή του.

Επίσης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην αδικία έναντι των γιατρών από τη μη απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων προς τις αρμόδιες ΔΟΥ καιτον κίνδυνο να διπλοπληρώσουν οι γιατροί τον ίδιο φόρο λόγω καθυστέρησης της γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης των εγγράφων από τον ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Οικονομικών στις ΔΟΥ. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ προειδοποίησε αναφορικά με τα πιστωτικά τιμολόγια του 2013, ότι, αν δεν εκπέσουν από τα έσοδα του 2013, τα οποία και αφορούν, οι γιατροί και οι ιατρικές εταιρείες, θα πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους για εισοδήματα που ουδέποτε εισέπραξαν. Για το θέμα αυτό ο κ.Μπέζας επαναδεσμεύτηκε για 2η φορά ότι θα το στηρίξει στο Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπουν τα πιστωτικά τιμολόγια του clawbackrebateστη χρήση του 2013 και όχι του 2014.

Κλείνοντας, το ΔΣ του ΙΣΑ αιτήθηκε στον Υφυπουργό Υγείας να μην επιτρέψετε τις αδικίες που πνίγουν το ιατρικό σώμα γιατί πλέον τα όρια της αντοχής και της οικονομικής εξόντωσης των γιατρών έχουν ξεπεράσει τις δυνατότητες επιβίωσής του.

Ο ΙΣΑ αναμένει την παρέμβαση του κ.Μπέζα να είναι άμεση και αποτελεσματική προς την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε όλα τα ανωτέρω θέματα.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

4 σχόλια:

  1. Να το καμάρι μας.....Δυο χρόνια κάνατε να ζητήσετε Να συμβληθουν ΟΛΟΙ οι ιατροί με τον Εοπυυ.......μπράβο ταχύτητα.....ΟΥ να χαθείτε τώρα ΟψΙμα μας θυμηθήκατε....
    Ήταν καλή η μάσα στο ΙΚΑ και στους συλλόγους τόσα χρόνια? Φάγατε καλά?

    Θα σας πάρει και θα σας σηκώσει....τέρμα το πάρτυ των βολεμενων, θα ρίξουμε άπειρο γέλιο....και μη τρέχετε τώρα όψιμα να μας θυμηθείτε......Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα σας μαγκωσουν απο τα οικογενειακά κοσμήματα όλους εσας τους πολυλογαδες και τους δήθεν υπερασπιστές του δικαίου του απλού ιατρού....α να χαθείτε???φτου σας πια....Παρά πολύ αργά μα παρά πολύ αργά μας θυμηθήκατε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλτατε όσα δίκια και να έχεις να περιμένεις να απογοητευτείς σύντομα... Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν αλλάζουν.

      Διαγραφή
    2. Την επομενη φορα που θα πατε να ψηφισετε στον συλλογο σας, σκεφτειτε τα παιδια σας, καθειστε τον προεδρο, αλλα και ολο το συμβουλιο ανεξαρτητως κομματων, και ανακρινετε τους...να πουν σταρατα τι ακριβως εχουν κανει για ολους τους ιατρους της περιοχης και αν εχουν αντιμετωπισει ενα προβλημα υπαρκτο με επιτυχια, εστω αν εκαναν κατι χειροπιαστο για να αξιζουν τη ψηφο σας...
      Και αρχιστε να επιβραβευετε, η να μαυριζετε...το ιδιο και για τους φερελπιδες νεοεισερχομενους μαιντανους που ξερογλειφονται για μεγαλεια...να βγαινουν σε μονομαχια παρουσια και ερωτωμενοι απο κοινο ολους εμας τους εν δυναμει ταλαιπωρους ψηφοφορους ιατρους της καθε γειτονιας....λιγη περισσοτερη δημοκρατια...εξαναγκαστε τους....οχι αλλο καρβουνο....οχι αλλοι καριεριστες με εκλογη με χρισμα απο το κομμα και παρασημα στην αφισοκολληση...

      Οχι αλλους χειροκροτητες κομματων, καριεριστες συνδικαλιστες, αλλα μπαρουτοκαπνισμενους ιατρους που η ποδια τους δεν ειναι μπλε, πρασινη πορτοκαλι η μαυρη....αλλα λευκη, και λερωμενη με αιμα γιατι μονο το δικο μας το λειτουργημα εχει κοστος σε αιμα, και για αυτο πρεπει να το τιμαμε, και το αιμα του ασθενη μας να ειναι πανω απο το προσωπικο μας γινατι....Προσωπικα πιστευω πως ειδικα για τους Ιατρους πρεπει να απαγορευτει ο κομματικος συνδικαλισμος...οι ασθενεις ειναι ανθρωποι δεν ειναι Πασοκοι,Νδτες, Συριζαιοι...ο πονος δεν εχει χρωμα....αρα γιατι τσαμπουνανε ολοι τι κομμα ειναι στο χωρο της Υγειας, ειναι εκ του πονηρου διχαστικο, ανθελληνικο, και αντικειται στη φυση του Ιατρικου Λειτουργηματος, και ομως, τολμανε να κατεβαινουν με το χρισμα του κομματος σε εκλογες ιατρων, ακομα....ειμαστε οντως πολυ πισω δυστυχως.
      Δεν μπορει να εχουν παρεισφρυσει τοσο μα τοσο πολλοι, αδιστακτοι ιατροι τις τελευταιες δεκαετιες στο ιατρικο λειτουργημα, δεν ειναι δυνατον να ακουμε απο παντου, οτι ολοι τα παιρνουν, ολοι ειναι πιστοι του Μαμμωνα...μη σιωπατε, φωναξτε τους, γιατι με τη δικη σας σιωπη, πανε στην εκαστοτε κυβερνηση και κομπαζουν οτι μιλουν εξ ονοματι σας, και φυσικα βολευουν ξανα τον μικρο κομματικο τους στρατο....και ολοι οι υπολοιποι ιατροι ξανα στη σφαλιαρα...

      Οταν βρεθειτε την επομενη φορα, σε οποιαδηποτε ευκαιρια σε συνελευση συλλογου, αφηστε την εγκρατεια σας στο ιατρειο, και μη μας πουνε, και μη χαλασουμε το προφιλ του ατσαλακωτου και χαλαρου και ηρεμου ιατρου....ΧΩΣΤΕ ΤΑ! ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΑΣ αυτα που λεμε ολοι κατ' ιδιαν και ΧΩΣΤΕ ΤΑ!...αλλιως παλι οι ιδιοι φελοι θα λενε παπαρολογιες επι μακρον και εμεις ζαλισμενοι θα ψηφισουμε αυτον που θα μας υποδειξει ο πιο κοντινος μας κολλητος, που πηρε σημα απο το κομματοσκυλο που εμφανιζεται να επηρεασει τις εκλογες καθε φορα.
      Οχι δε θα σβησει η Ελληνικη Λογικη Σκεψη γιατι ολοι αυτοι οι προσκυνημενοι ξεπουλησαν τα ασημικα της Υγειας για να εχουν παχυλους λογαριασμους.
      Τα Ελληνικα Μυαλα...δε θα φυγουν ολα απο τη χωρα για να κρατανε τις καρεκλες οι βολεμενοι, οι κομματοθρεμμενοι και οι καταφερτζηδες που μεσω του ρουσφετιου τρουπωσαν στη ΔΗΜΟΣΙΑ Υγεια που τοσο υπερασπιζονται σα να ειναι ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥς ΔΙΚΑΙΩΜΑ!
      Ειναι η σειρα των ΛΑΜΟΓΙΩΝ να πανε σπιτια τους (οχι δε θα τους στειλουμε στη Γυαρο οπως εστελναν τους αντιφρονουντες, ουτε θα τους αποκλειουμε απο το Δημοσιο γιατι ηταν Δεξιοι για να βγαλουμε το αριστερο μας αχτι, ουτε θα τους παρουμε τα κεφαλια οπως σαφως θα τους εκαναν σε μια φανατικη ισλαμικη χωρα)....αλλα δε θα ξενιτευτουμε, ΠΑΛΙ, ΕΜΕΙΣ!

      Η χωρα σαστισμενη δε ξερει πως να ορθοποδησει, ας δειξουμε εμεις σαν ιατροι οτι μπορουμε να θεραπευουμε τις παθογενειες ενος διεφθαρμενου συστηματος αντιπροσωπευσης μας, ξεκινωντας απο τα του οικου μας. Ετσι θα αρχισει ξανα ο κοσμος να ανακτα και το σεβασμο που ειχε στους παλαιοτερους ημων γιατι το σεβασμο πρεπει να τον κερδισεις, δε δινεται ουτε με χρισμα ουτε με κληρονομια...για να μας σεβονται και οι εκαστοτε κυβερνησεις οταν θα υπερασπιζομαστε τα δικαια αιτηματα μας!

      Τα αιτηματα ομως ολων μας, οχι της ομαδουλας μας μονο...και φυσικα οχι η ομαδουλα εις βαρος των πολλων ιατρων...οχι αλλο βολεμενοι ιατροι, παραχαιδεμενοι, και οι υπολοιποι στη γαλερα, και στην επαιτεια...αυτα κομμενα για να τα παμε καλα απο δω και περα!

      Διαγραφή
  2. Λόγω τεχνικού προβλήματος, χάθηκε σχόλιο από την παρούσα ανάρτηση. Ας υποβληθεί εκ νέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή