Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΣΙΠΥ: Οι νέες λεόντειες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας

Αθήνα, 31/01/2014

Οι νέες λεόντειες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας κοινοποιούμε το Άρθρο 19 του Φ.Ε.Κ. 64/Β’/16-01-2014 (ΠΡΟΣΟΧΗ σελ. 795), το οποίο προβλέπει ιδιαίτερα σημαντικές ρυθμίσεις για τον κλάδο των εργαστηριακών γιατρών που απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν στα εργαστήρια τους για το 2014 οποιοδήποτε αριθμό ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

Εάν θεωρήσουμε ότι θα ισχύσει η περιστολή κατά 20% στις συνταγογραφήσεις των κλινικών γιατρών για τις εργαστηριακές εξετάσεις, το ποσό των συνολικών συνταγογραφήσεων παρακλινικών εξετάσεων για τον χρόνο αυτό θα ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό συνάγεται από το ότι οι υποβληθείσες δαπάνες για εργαστηριακές εξετάσεις του 2013 ανήλθαν στο ποσό των 600 εκατ. ευρώ περίπου.

Εάν σε αυτό το ποσό των 500 εκατ. ευρώ προστεθούν και οι ασθενείς των πρώην Ι.Κ.Α. του οποίου οι δομές καταργούνται, το συνολικό ποσόν πιθανόν να ανέλθει και πάλι στα 600 εκατ. ευρώ.

Έναντι 600 εκατ. ευρώ συνταγογραφημένων και προς εκτέλεση εξετάσεων από εμάς για το 2014, αποφασίστηκε με βάση τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους να "αποζημιωθούμε" με περίπου 250 εκατ. ευρώ!

Επειδή καταλαβαίνετε ότι τέτοιες ρυθμίσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν και ενόψει της οργάνωσης μας με την Πανιατρική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, παρακαλούμε να έχουμε στο e-mail της ΠΟΣΙΠΥ ( posipy1@gmail.com) όλα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για την προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση προκειμένου να βοηθηθούμε στη χάραξη των περαιτέρω ενεργειών μας.

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου  Ι. Κλεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου