Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση σχετικά με την επιβάρυνση στο πλαφόν των Ιατρών.

Doctorsclub

Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΗΔΙΚΑ , η ενημέρωση που είχαμε σχετικά με την επιβάρυνση στο πλαφόν των Ιατρών είναι η παρακάτω:

Οποιαδήποτε επιβάρυνση στο μηνιαίο πλαφόν του γιατρού γίνεται μόνο και εφ’ όσον η συνταγή εκτελεστεί στο φαρμακείο.

Το ποσό που προσμετράται στο μηνιαίο πλαφόν του γιατρού είναι το ποσό της αποζημίωσης από το Ασφαλιστικό ταμείο.

Αναλυτικότερα, στο κάτω μέρος κάθε εκτελεσμένης συνταγής, αναγράφεται πάντα αναλυτικά, το ποσό που πληρώνει ο ασθενής και το ποσό που πληρώνει το Ταμείο.

Στο πλαφόν του γιατρού θα προστίθεται το ποσό που πληρώνει το Ταμείο.

Το ειδικό τέλος του 1 € / συνταγή , δεν προστίθεται στο πλαφόν του γιατρού.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο γιατρός συνταγογραφήσει ένα πρωτότυπο σκεύασμα , το ποσό που θα προστεθεί στο πλαφόν του, δεν έχει καμία διαφορά με το ποσόν που θα προστεθεί αν συνταγογραφήσει το αντίστοιχο γενόσημο.

Παραδείγματα:

1. Έστω σκεύασμα Πρωτότυπο (ΠΡ) με Λ.Τ. 20€ . Αντίστοιχο Γενόσημο (ΓΕ) με τιμή 16 € και ασφαλιστική τιμή της ουσίας (Α) , 16€.

Για την συνταγογράφηση του ΠΡ , ο ασθενής θα πληρώσει : (25% της ασφαλιστικής τιμής) + (την διαφορά μεταξύ Π & Α) +(1€ ειδικό τέλος υπέρ ΕΟΠΠΥ) .
Δηλαδή , (0,25 * 16€) + 4€ + 1€ = 4+4+1 = 9€
Συνεπώς ασθενής πληρώνει τα 9€ και το Ταμείο πληρώνει τα υπόλοιπα 11€ . Στο πλαφόν προσμετρούνται τα 11€ που πληρώνει το Ταμείο.

Για την συνταγογράφηση του ΓΕ , ο ασθενής θα πληρώσει : (25% της ασφαλιστικής τιμής) + (την διαφορά μεταξύ Γ & Α) +(1€ ειδικό τέλος υπέρ ΕΟΠΠΥ) .
Δηλαδή , (0,25 * 16€) + 0€ + 1€ = 4+0+1 = 5€
Συνεπώς ασθενής πληρώνει τα 5€ και το Ταμείο πληρώνει τα υπόλοιπα 11€ . Στο πλαφόν προσμετρούνται τα 11€ που πληρώνει το Ταμείο.

Άρα είτε ο γιατρός συνταγογραφήσει το Πρωτότυπο είτε το Γενόσημο , το ποσό που προσμετράται στο πλαφόν του δεν διαφοροποιείται.

1 σχόλιο:

  1. ΟΜΩΣΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΑΣ <>ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΜΕ.Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή