Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές ΕΟΠΥΥ προς συμβεβλημένους ιατρούς

Αθήνα 29/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Πληρωμές ΕΟΠΥΥ προς συμβεβλημένους ιατρούς

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥΗ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ως θεσμικός εκπρόσωπος των ιατρών ΕΟΠΥΥ, ενημερώνει πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, έχει πληρωθεί πανελλαδικά για τις επισκέψεις του Αυγούστου και για τις ιατρικές πράξεις του Ιουλίου 2013.

Όμως, η διαδικασία καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών σταματά τον Σεπτέμβριο του 2011 αφήνοντας ανεξόφλητα και ληξιπρόθεσμα χρέη Ασφαλιστικών Ταμείων πλην του Ο.Π.Α.Δ μέχρι τον Απρίλιο του 2012. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ανεξόφλητο 10% των οφειλών της διετίας 2012-13, καθιστά απαραίτητη για τον κλάδο μας, την έγκαιρη καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των τρεχουσών πληρωμών στους συμβεβλημένους ιατρούς.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί για την εξεύρεση λύσεων, προβάλλοντας πάντα με ουσιαστικό τρόπο τα προβλήματα που ταλανίζουν, τον ζωτικής σημασίας για όλους μας, κλάδο της υγείας.

Υπενθυμίζουμε δε προς κάθε αποδέκτη, ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «υπερασπιστές» των θέσεων μας, δεν έχουν κανένα δικαίωμα διαπραγμάτευσης στο όνομά μας χωρίς τη συναίνεσή μας.

Είναι ανάγκη να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η διαπραγμάτευση για την υπογραφή των νέων συμβάσεων καθώς οι υφιστάμενες λήγουν τέλος Μαρτίου και υπάρχει κίνδυνος να μείνει ακάλυπτος ο πληθυσμός από ιατρικές υπηρεσίες. Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, καλούμε για άλλη μια φορά τη διοίκηση του οργανισμού και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε κοινή προσπάθεια, με ειλικρινή διάλογο, μακριά από παιχνίδια εντυπωσιασμού.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμμ.


Γ. Ελευθερίου Χρ. Παπασιδέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου