Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΑ: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση



Αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας ο O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΙΑΤRONET

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του 'να προσέλθουν για την κατάθεση ατομικών ασφαλιστικών μέτρων. Είμαστε στο πλευρό του κάθε γιατρού για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μείνει κανείς ασθενής χωρίς το φάρμακό του.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης που αφορά το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

Παράλληλα συνεχίζεται η κατάθεση ατομικών αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων για κάθε μέλος μας που παρακωλύεται στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος λόγω του απαράδεκτου αυτού μέτρου.

Δεν θα επιτρέψουμε να μείνουν οι ασθενείς χωρίς την ενδεδειγμένη θεραπεία .Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι είναι στο πλευρό κάθε γιατρού προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην απρόσκοπτη συνταγογράφηση με βάση κριτήρια επιστημονικά και όχι λογιστικά.

Ο ΙΣΑ από την πρώτη στιγμή δήλωσε τις ενστάσεις του για το πλαφόν το οποίο βασίστηκε αμιγώς σε λογιστικά κριτήρια και όχι σε επιστημονικά, αναμένοντας ότι θα ανακληθεί άμεσα το συγκεκριμένο αδόκιμο μέτρο. 

Μάλιστα με μεγάλη αγανάκτηση ενημερωθήκαμε ότι όχι μόνο δεν ανακλήθηκε το μέτρο αλλά αντιθέτως σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της συνταγογράφησης εξαιτίας της υπέρβασης του πλαφόν. Ενόψει των ανωτέρω: 

1) Κατατέθηκε σήμερα αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της υπ. αριθμ. οικ. 3457/2014 (Ρύθμιση θεμάτων τιμολόγησης φαρμάκων) απόφασης του Υπουργείου Υγείας και κατά της υπ. αριθμ. 433/7-1-2013 απόφασης του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και επίκειται η εκδίκαση της αίτησης αναστολής. 

2) Επίσης καλούμε τα μέλη μας να αποστέλλουν email στο plafoniatroi@eopyy.gov.gr για τις ενστάσεις τους σχετικά με το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο στη μηνιαία δαπάνη συνταγογράφησης για δύο λόγους: 1) για να δηλώσουν τα αιτήματα τροποποίησης του πλαφόν τους σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων και 2) διότι η ενέργεια αυτή πέραν του ενημερωτικού χαρακτήρα, έχει νομική αξία. 

Σε περίπτωση που, εξαιτίας αυτού του αδόκιμου μέτρου, κάποιος γιατρός αντιμετωπίσει ποινικές, αστικές ή πειθαρχικές ευθύνες, για σωματική βλάβη ή βλάβη στην υγεία του ασθενή του, λόγω έλλειψης δυνατότητας συνταγογράφησης των απαραίτητων φαρμάκων, με την αποστολή του ως ανωτέρω υποδεικνυόμενου email, θα υπάρχει η έμπρακτη απόδειξη ότι ο γιατρός είχε ήδη επισημάνει στον ΕΟΠΥΥ τις ενστάσεις του για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.' καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου