Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μετακομίζει όπως είναι επιπλωμένος ο ΕΟΠΥΥ! Πως θα μεταφερθούν δομές, μηχανήματα, υλικά



Με το νομοσχέδιο Άδωνι δεν αλλάζουν μόνο οι εργαζόμενοι θέσεις εργασίας. Δομές, εξοπλισμός αλλά και ότι άλλο ανήκει στον ΕΟΠΥΥ μετακομίζει στο ΠΕΔΥ
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Άλλον …ιδιοκτήτη θα έχουν πλέον τα μηχανήματα αλλά και όλα τα υλικά που κάποτε ανήκαν στο ΙΚΑ και μετά στον ΕΟΠΥΥ. Το νομοσχέδιο Άδωνι Γεωργιάδη μεταφέρει προσωπικό και εγκαταστάσεις στις υγειονομικές περιφέρειες όπου και θα ανήκουν οι δομές του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ήδη στη Βουλή και θα συζητηθεί στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, όλος ο εξολπισμός του ΙΚΑ αλλά και τα κτίρια μεταφέρονται στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ).

Μάλιστα για το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό θα γίνει λεπτομερείς καταγραφή και μετά θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη πριν μεταφερθούν. Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί από τις οικείες περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ οι οποίες και θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την διαφύλαξη της κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι να παραδοθούν οριστικά στις Υγειονομικές περιφέρειες. 

Μπαινει και επισημα λουκετο σε πολυιατρεία! 

Στο νομοσχέδιο Άδωνι γίνεται απολύτως σαφές ότι πολλά πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ θα κλείσουν ενώ όσα είναι σε νοικιασμένα κτίρια θα πάρουν πιθανόν τον ίδιο δρόμο αν το ενοίκιο δε μειωθεί. Ειδικότερα στο νομοσχέδιο σημειώνεται ότι «Εντός τριών μηνών από την ισχύ του νόμου ο διοικητής της οικίας ΔΥΠΕ μετά από έγγραφη δήλωσή επαναδιαπραγματεύεται το καταβαλλόμενο μηνιαίο μίσθωμα.

Σε περίπτωση μη συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών παρέχεται η δυνατότητα στις ΔΥΠΕ της μονομερούς καταγγελίας. Σε περίπτωση συγχώνευσης την κατάργηση γενικών μονάδων που μεταφέρονται στις ΔΥΠΕ, η μίσθωση καταγγέλλεται αυτοδικία και αζημίως για το δημόσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου