Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Χρηματοδότηση και Ελλείψεις στο στόχαστρο


Την πρώτη επίσημη συνάντηση τους είχαν σήμερα ο Υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας Θ. Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντός. Τα κεντρικά αντικείμενα της συζήτησης ήταν, για ακόμη μια φορά, η προβληματική χρηματοδότηση του Οργανισμού και οι ελλείψεις.

Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus διήρκησε μια ώρα.

Ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον Υπουργό για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ και φυσικά η συζήτηση δεν θα μπορούσε παρά να εστιαστεί στα χρήματα που μπαίνουν με το σταγονόμετρο στα ταμεία του Οργανισμού, από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Με αφορμή τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε ογκολογικά σκευάσματα την Παρασκευή στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Γκύζη, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη, ειδικά σε φάρμακα που αφορούν σοβαρές ασθένειες.

Μπορεί το συγκεκριμένο πρόβλημα να αντιμετωπίστηκε αλλά, με δεδομένη την οικονομική ένδεια που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός και η Υγεία γενικότερα, Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ θα χρειάζεται να ασκούν διαρκή έλεγχο για να διασφαλιστεί η επάρκεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πέραν της τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα, όπως πληροφορείται το Virus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου