Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Κίνδυνος να μείνουν χωρίς διαγνωστικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι

HEALTH VIEW.GR


Ορατός είναι ο κίνδυνος να σταματήσουν άμεσα να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια! Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων με επιστολή που απέστειλε την Δευτέρα στην νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρει ο ΠΑΣΙΔΙΚ, έχουν συσσωρευτεί πολλά και επείγοντα προβλήματα, «οι εκκρεμότητες είναι πολλές και ο κίνδυνος να ζημιωθούμε όλοι ανεπανόρθωτα, κυρίως όμως οι πολίτες, είναι αρκετά σοβαρός». Παράλληλα, ο Σύνδεσμος διατυπώνει αίτημα συνάντησης «για να δρομολογήσουμε τις λύσεις εκείνες οι οποίες θα ωφελήσουν όλους, τους πολίτες της χώρας, τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και κατά συνέπεια το Υπουργείο Υγείας που είναι η εποπτεύουσα αρχή, ενώ θα προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις που θα πλήξουν όλους μας».

Σημειώνεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια απειλούνται από αυξημένα clawback ενώ υπάρχει ρητή δέσμευση στο τρίτο μνημόνιο για μείωση των τιμών των εξετάσεων.
-------------------------------------------------

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΠΑΣΙΔΙΚ

28/09/2015 - Αίτημα συνάντησης με Υπ. Υγείας κ. Ανδρ. Ξάνθο


Προς
Υπ. Υγείας
κ. Ανδρ. Ξάνθο

Αθήνα, 28/09/2015
Αρ. Πρωτ. : 37

Αίτημα συνάντησης


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, σας ευχόμαστε ειλικρινά καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Ένα έργο δύσκολο, γιατί τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και πρέπει να επιλύσετε είναι και πολλά και επείγοντα, ενώ οι λύσεις που πρέπει να βρεθούν, αναγκαστικά οφείλουν να υπακούουν στο στενό μνημονιακό πλαίσιο που έχει αποδεχθεί η Ελληνική κυβέρνηση.

Ο Σύνδεσμος μας διαχρονικά έχει θέσεις και προτάσεις οι οποίες βασίζονται σε αρχές και αξίες που υπηρετούν την δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την δημοκρατία, ενώ διέπονται από λογική και ρεαλισμό.

Επειδή ο χρόνος κυλάει γρήγορα, οι εκκρεμότητες είναι πολλές και ο κίνδυνος να ζημιωθούμε όλοι ανεπανόρθωτα, κυρίως όμως οι πολίτες, είναι αρκετά σοβαρός, ζητάμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν, για να δρομολογήσουμε τις λύσεις εκείνες οι οποίες θα ωφελήσουν όλους, τους πολίτες της χώρας, τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και κατά συνέπεια το Υπουργείο Υγείας που είναι η εποπτεύουσα αρχή, ενώ θα προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις που θα πλήξουν όλους μας.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας     Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος              Βιοχημικός

1 σχόλιο: