Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Προεκλογικά “παιχνίδια” καταγγέλλει ο Διοικητής

 - virus.com.gr

Σε «πεδίο μάχης» έχουν μετατρέψει Διοίκηση και γιατροί το Νοσοκομείο Κέρκυρας, ανταλλάσσοντας «πυρά» σε μηνιαία βάση για τα οξυμένα προβλήματα της νοσηλευτικής μονάδας και τη διαχείρισή τους.

Η Παιδιατρική Κλινική από τις 15 Σεπτέμβρη μένει με 2 γιατρούς καθώς η επιμελήτρια παραιτείται, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας, που εγκαλεί τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου όσο και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν ενήργησαν για την προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών αλλά κατέφυγαν και πάλι στις μετακινήσεις γιατρών από κέντρα υγείας.

Η Δ/ντρια της Παιδιατρικής Κλινικής, Ιμμακολάτα Ντεμάτζιο αναφέρει σχετικά σε επιστολή που έστειλε σήμερα στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ: «Οι εναπομείναντες γιατροί θα δεχτούν να μείνουν στην Κλινική μόνο αν ο αριθμός εφημεριών περιοριστεί στο νόμιμο αριθμό / μήνα, δηλαδή 6 για τη Διευθύντρια και 8 για την Επιμελήτρια, που σημαίνει ή ότι θα γίνει άμεσα διορισμός το μήνα Σεπτέμβριο παιδιάτρων ή ότι κάποιες μέρες του μήνα θα κλείσει η Παιδιατρική Κλινική» (η επιστολή επισυνάπτεται στο τέλος).

Με τον παρόντα αριθμό γιατρών (3) οι εφημερίες που αναλογούν σε κάθε έναν είναι 10-11 το μήνα. Στον αριθμό αυτό προφανώς δεν υπολογίζονται οι έκτακτες διακομιδές και οι καθημερινές ανάγκες της κλινικής.

«Με δεδομένο ότι η μια εκ των 3 ιατρών αποχωρεί και αυτή σύντομα από την κλινική (λόγω διορισμού της σε άλλο νοσοκομείο), είναι θέμα χρόνου η πλήρης κατάρρευση της παιδιατρικής κλινικής με ανυπολόγιστες συνέπειες για την παροχή των υπηρεσιών υγείας για ολόκληρο το νομό» τονίζει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και ζητάει την άμεση προκήρυξη θέσεων επικουρικών γιατρών.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανασταλεί η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής» δηλώνει από την πλευρά του – μιλώντας στο Virus – ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, αποδίδοντας παράλληλα σε προεκλογικά «παιχνίδια» το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε.

«Καλά θα ήταν να είχαμε και 6 και 7 παιδιάτρους, αλλά δεν είμαστε σε τραγική κατάσταση. Πόσα περιφερειακά νοσοκομεία έχουν πάνω από 3 γιατρούς;» προσθέτει.

Ο κ. Γρηγορόπουλος αναφέρει πως ήδη έχει εγκριθεί η θέση ενός (1) παιδιάτρου με τριετή θητεία και πως ο ίδιος δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση για την αποχώρηση κάποιου γιατρού από την κλινική. Προσθέτει, πάντως, ότι εάν κι εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί θα ληφθούν μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα.

«Είναι όλα ψέματα! Ποτέ δεν ήταν πάνω από 4 οι παιδίατροι στην Κλινική και πάντοτε λειτουργούσε με ασφάλεια» επισημαίνει σχετικά, αφήνοντας αναπάντητο πάντως το ερώτημα του Virus για τις θέσεις παιδιάτρων που προβλέπει ο νοσοκομειακός οργανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου