Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Πλήρωσε και την δεύτερη... δόση στους φαρμακοποιούς για τον Μάϊο

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2015

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα δουν όλοι οι φαρμακοποιοί της χώρας στους λογαριασμούς τους (συστήματος ΔΙΑΣ και διανεμητικούς) τα ποσά που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση του μηνός Μαϊου. Η καθυστέρηση πάντως είναι πολυήμερη και οι φαρμακοποιοί δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη - iatropedia

Χθες το απόγευμα "μπήκαν" στους λογαριασμούς ΔΙΑΣ τα χρήματα των φαρμακοποιών που αφορούν στις εκτελεσμένες συνταγές των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ για τον περασμένο Μάϊο. Η πληρωμή αυτή, αποτελεί εξόφληση του μήνα Μαϊου που έγινε σε δύο δόσεις, αφού δυο εβδομάδες νωρίτερα είχε πληρωθεί το 50% της συνολικής οφειλής.

Οι... δόσεις έχουν δυσαρεστήσει τους φαρμακοποιούς καθώς όχι μόνο εξακολουθούν να πληρώνονται με καθυστέρηση (110 ημερών στην προκειμένη περίπτωση) αλλά και σε δύο δόσεις...Να θυμίσουμε ότι υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ είναι να πληρώνει τους παρόχους τους μέσα σε 60 μέρες.

Πάντως υπάρχουν διαβεβαιώσεις από της διοίκηση του Οργανισμού ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί τους επόμενους μήνες πιθανώς από τα χρήματα που έχουν απαιτηθεί από τα Ταμεία τα οποία κατακρατούν τις εισφορές Υγείας αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει αποδώσει για φέτος στον Οργανισμό τα μισά από τα προβλεπόμενα ποσά.

3 σχόλια:

  1. Κανένα κοκαλάκι να γλύψουν και οι γιατροί περισσεύει; Κύριε Δήμαρχε, όλοι οι παράδες πάνε στους φαρμακοπώλες που δηλώνουν και δυσαρεστημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με δημαρχους τα προβληματα των γιατρων συνεχως θα αυξανουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι αυτό βλέπω όλους τους γιατρούς για εξωτερικό!!! και τους φαρμακοποιούς να κάνουν τους γιατρούς στην ελλαδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή