Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Συνάντηση ΔΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ Μπερσίμη


Πραγματοποιήθηκε στις 15/06/2017 συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ Μπερσίμη, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκε αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα καταγραφέντα προβλήματα, κενά και στρεβλώσεις που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των συμβεβλημένων ιατρείων. 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥΗ μεγάλη στάση πληρωμών των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού που αγγίζει το εξάμηνο, δημιουργεί εξαιρετική δυσφορία στα ιατρεία του δημόσιου υγειονομικού χάρτη ΠΦΥ, σε ένα περιβάλλον πολύ αυξημένων υποχρεώσεων. 

H μη απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ταμείων παρά τη δημοσιονομική ρητή νομοθετική υποχρέωση, δημιουργεί ερωτηματικά για τους πολιτικούς χειρισμούς και το διοικητικό συντονισμό επτά χρόνια μετά την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, θέτοντας για πολλοστή φορά θανατηφόρα θηλιά στον ιδιωτικό τομέα, που εξυπηρετεί με αξιοπιστία και αμεσότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Απαντώντας στα πολλαπλά ερωτήματα, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας ανακοίνωσε ότι:
  • προβλέπεται ομαλοποίηση της εξόφλησης των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού καθώς έχει σχεδιαστεί μεταφορά εργασιακού φορτίου από προβληματικές σε στελέχωση Περιφερειακές Διευθύνσεις σε άλλες, μέσω ελέγχου ψηφιοποιημένων αρχείων.
  • υπάρχει κυβερνητική υπόσχεση για νομοθετική ρύθμιση παράτασης της προθεσμίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών για ένα χρόνο. 
  • η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΤΑΠΟΤΕ παρουσιάζει σημαντικό κώλυμα κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης από το πρώην ταμείο.
  • εντός του τρέχοντος έτους, προβλέπεται εξομάλυνση της διαδικασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ για τον εναρμονισμό στην έκδοση ασφαλιστικών ενημεροτήτων και απαιτήσεων ΕΟΠΥΥ. 
  • η διαδικασία έκδοσης των σημειωμάτων clawback είναι σε εξέλιξη καθώς και η διαδικασία έκδοσης των αντίστοιχων πιστωτικών τιμολογίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών
  • επί του ελεγκτικού μηχανισμού των παραπεμπτικών θα υπάρξουν από την Ένωση, προτάσεις βελτίωσης που θα τεθούν σε διαβούλευση με τον Οργανισμό 
  • Για τις νέες συμβάσεις, θα υπάρχουν πληθυσμιακά κριτήρια στις συμβάσεις πάγιας αντιμισθίας και κατά πράξης αμοιβής, βάσει προκαθορισμένου ραντεβού και συγκεκριμένου ωραρίου, με ευέλικτους όρους. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επιφυλάσσεται να εξετάσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και θα ενεργήσει σταθμίζοντας το έννομο συμφέρον των μελών του. 

Η Πρόεδρος          Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

1 σχόλιο:

  1. Συμβάσεις πάγιας αντιμισθίας και κατά πράξης αμοιβής βάσει προκαθορισμένου ραντεβού και συγκεκριμένου ωραρίου! Αυτό για τον ασθενή σημαίνει τρεχάτε ποδαράκια μου και πετάξτε λεφτάκια μου... Δηλαφή τι θα κάνεις εάν ο γιατρός σου έχει τελειώσει τα ραντεβού του...; Τι...; Θα πληρώσεις ή θα πας εκεί που σε στέλνει ο Μπερσίμης...; Φυσικά και θα πληρώσεις...!!!
    Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι θα στερήσουν το γιατρό από τους ασθενείς όταν αρχίζει προεκλογική περίοδος...; Λίγο δύσκολο το βλέπω...!!! Γενικά δεν ενδιαφέρει τι προσωρινό θα ήθελαν να κάνουν οι απερχόμενοι αλλά τι θα κάνουν αυτοί που έρχονται... Εκεί είναι το ζουμί πια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή