Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Καταργήθηκε η εισφορά του 4,67% υπέρ του ΕΟΠΥΥ



Διαμαρτυρία φαρμακαποθηκαρίων

Αθήνα
Για την κατάργηση της εισφοράς του 4,67% υπέρ ΕΟΠΥΥ των απευθείας πωλήσεων της φαρμακοβιομηχανίας στα φαρμακεία, διαμαρτύρεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων και ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και των κομμάτων, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 

Η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί επί υπουργείας Άδωνι Γεωργιάδη και καταργήθηκε με εντολή του νυν υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη. Τοποσοστό 4,67% αφορά το σύνολο των πωλήσεων που γίνονται απευθείας από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς τα φαρμακεία.

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακαποθήκες, με την κατάργηση της εισφοράς το υπουργείο Υγείας «χαρίζει κυριολεκτικά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες. Τα χρήματα αυτά δεν ανήκουν ΟΥΤΕ στη βιομηχανία, ΟΥΤΕ σε κανέναν Υπουργό, αλλά εμπεριέχονται στην τιμή του φαρμάκου ως 'χονδρεμπορικό κέρδος' και τα πληρώνουν τα ταμεία και οι πολίτες. Προφανώς ο Υπουργός θεωρεί ότι τα υπερχρεωμένα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν ανάγκη πόρων και για τούτο φροντίζει να ενισχύει με τα έσοδα των την φαρμακοβιομηχανία.»

Μαίρη Μπιμπή - health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου