Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση- «Ψαλίδι» στα αναδρομικά και στις αυξήσεις για τους ένστολους

Ιn.gr

Μόνο ένα μέρος των περικοπών που υπέστησαν οι μισθοί των ενστόλων από τον Αύγουστο του 2012 σχεδιάζει να αποκαταστήσει η κυβέρνηση, ενώ με περικοπές θα εισπράξουν και τα αναδρομικά τους, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο.

Εκπρόσωποι των ενστόλων θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των μισθών τους.

Βάσει όσων έχουν ήδη υποστηρίξει, σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, οι ένστολοι θα διεκδικήσουν την πλήρη επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012. 

Το μόνο το οποίο είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν είναι η επιστροφή των αναδρομικών με κάποια καθυστέρηση, που θα εκτείνεται έως και το 2015 και ο συμψηφισμός με το κοινωνικό επίδομα που πήραν όσοι ένστολοι είχαν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ.

Κυβερνητική πηγή, πάντως, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει μία συνολική λύση για το πρόβλημα με τα ειδικά μισθολόγια. Αυτό σημαίνει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταρτιστεί ένα νέο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή από 1/1/2015.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου