Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αναστέλλεται με απόφαση του ΣτΕ το νέο πλαφόν συνταγογράφησης!Αποδεκτή έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η νέα προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, για την καθιέρωση πλαφόν στην δαπάνη συνταγογράφησης ανά ιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε προσφύγει για δεύτερη φορά στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης περί καθιέρωσης ορίων συνταγογράφησης φαρμάκων και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, προέβη στην εξής δήλωση:

"Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας για το πλαφόν συνταγογράφησης. Η απόφαση δικαιώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την προσφυγή του και διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, αλλά και το δικαίωμα των ιατρών να λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία και τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών τους. Θεωρούμε ότι είναι πλέον η ώρα που το Υπουργείο Υγείας οφείλει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία οδηγούν σε ουσιαστικό και αποτελεσματικό εξορθολογισμό τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη".

3 σχόλια:

  1. Καλά αυτούς τους ανίκανους σύμβουλους ακόμα τους κρατάνε; Πληρώνουμε άχρηστους που δεν ακούν κανένα, αυτοθεωρούνται πάνσοφοι και εκθέτουν την εκάστοτε ηγεσία συνεχώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΑΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΛΕΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ???.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν τα νομοθετήματα αυτού ντου κράτους ακυρώνονται ή απορρίπτονται από τά ανώτατα δικαστήρια τής χώρας μου γεννάται εύλογα και καλόπιστα το εξής ερώτημα, αυτοί που μάς κυβερνούν νομοθευούν παρανομώντας ή παρονομούν νομοθετώντας? οι νόμοι πρός ψήφιση ,δέν ελέγχονται απο καμμία νομοπαρασκευαστική επιτροπή τής ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και εάν ελέγχονται γιατί περνούν , για να κοπούν στή συνέχεια απο το Σ.Τ.Ε. και ποιός φέρει αυτή τήν ευθύνη ?τόσους συμβούλους έχουν όλοι τους . Θωμόπουλος Ιωάννης /βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή