Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Γρηγοράκος: Δεν θα γίνουν απολύσεις με την αξιολόγησηΟ αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και στο Βενιζέλειο.

Καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και στο Βενιζέλειο, ούτε σε κανένα νοσοκομείο της χώρας, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή δημοσίευμα βάσει του οποίου ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ και «Βενιζέλειου» κ. Νίκος Χαριτάκης «απειλήθηκε με καρατόμηση» αν δεν στείλει λίστα με τους αξιολογημένους υπαλλήλους.

IATRONET

Καθώς ο κ. Χαριτάκης έστειλε τη λίστα με 269 υπαλλήλους (το 15%) που μπαίνουν σε κινητικότητα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε: 
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους τόσο στα δύο αυτά νοσοκομεία, όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στον χώρο της Υγείας, ούτε ευρύτερα, στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε. 

Η Κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία απαραίτητη για την βελτίωση της λειτουργίας του. Τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «ο κ. Χαριτάκης, μιλώντας στη "Ν. Κρήτη" αποκάλυψε πως αναγκάστηκε να στείλει τη λίστα σύμφωνα με την οποία το 15% των εργαζομένων κρίνονται ανεπαρκείς και τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Όπως λέει όταν ανέβηκε στο Υπουργείο Υγείας, απειλήθηκε με καρατόμηση και για αυτό το λόγο αποφάσισε να στείλει τη λίστα, βάσει της οποίας οι 15 σε κάθε 100 εργαζομένους κινδυνεύουν...».
Φάρμακα για οροθετικούς

Συμπληρωματικά, αναφερόμενος σε δημοσίευμα που αναφέρεται στην έλλειψη φαρμάκων για οροθετικούς ασθενείς στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε ότι: «το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε όλοι οι οροθετικοί ασθενείς, τόσο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στο σύνολό τους, να λαμβάνουν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστέρηση τη θεραπεία τους. Η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου