Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

'Ενωση Παιδιάτρων για ισοτιμία υπογραφής

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.
Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Λεωφόρος Κηφισίας 58, 15125 Μαρούσι
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη
Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης,

Τίποτε δεν είναι αυτονόητο και τίποτε δεν μας χαρίζεται.

Το πρόβλημα είχε προκύψει από ένα παλαιότερο νομοθέτημα (του 1999) που αφορούσε την ΓΓΑ και που, κατά την άποψη της, υπερίσχυε της νομοθεσίας του 2005 περί ισοτιμίας υπογραφής. Το αποκαλούσαν "ο δικός μας νόμος". Είχε δοθεί η εντολή σε όλα τα αθλητικά σωματεία και Ομοσπονδίες να ζητούν υπογραφή από γιατρούς του δημοσίου, καταστρατηγώντας την νομοθεσία του 2005, και παρερμηνεύοντας τον νόμο. 

Μετά από μεγάλη προσπάθεια, ταλαιπωρία, email, προσωπικές παραστάσεις με τον δικηγόρο κο Θάνο Αλεξόπουλο στην ΓΓΑ, πιέσεις με επιστολές, προσωπικές αναφορές από συναδέλφους μέλη της Ένωσης, όπως του Κ. Καρύδη, Κ. Βόβλα και Κ. Σιακκαβέλα, προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πετύχαμε το αυτονόητο. 

Η υπογραφή των ιδιωτών συναδέλφων να έχει την ίδια ισχύ στα πιστοποιητικά που υπογράφουν με την υπογραφή των γιατρών του δημοσίου ή συμβεβλημένων.

Η Ένωσή μας θα ζητήσει από την ΓΓΑ την σχετική νομική γνωμοδότηση, με σκοπό να σας την κοινοποιήσουμε, να την έχετε στα ιατρεία σας και αν χρειαστεί να την επικαλεστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου