Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.: Διευκρινήσεις σχετικά με τις προσφυγές για το Ιατρικό Μισθολόγιο και το αφορολόγητο βιβλιοθήκης


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014

Διευκρινήσεις σχετικά με τις προσφυγές για το Ιατρικό Μισθολόγιο και το αφορολόγητο βιβλιοθήκης


Α. Ιατρικό Μισθολόγιο

Όλες οι Ενώσεις Γιατρών της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασία άσκησης Προσφυγών Ουσίας σε συνεργασία με την  ΟΕΝΓΕ, με σκοπό να εισαχθούν στο ΣτΕ, και να υπάρξει ενιαία απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, λόγω του μείζονος ενδιαφέροντος του θέματος, για την περικοπή των αποδοχών του Ειδικού Μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας.

Με τις προσφυγές αυτές αιτούμαστε από το ΣτΕ να εκδοθεί απόφαση αντισυνταγματικότητας των περικοπών, αξιοποιώντας το δεδικασμένο των δικαστικών και των ενστόλων.

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης θα απαιτήσουμε από το υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αφορά:
1.- Σε επάνοδο των αποδοχών μας στα προ των περικοπών επίπεδα
2.- Καταβολή των παρακρατηθέντων από τον Αύγουστο του 2012 έως σήμερα.

Ορισμένα νομικά γραφεία συνιστούν την άσκηση αγωγών για να διεκδικηθούν οι αποδοχές που παρακρατήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Οι αγωγές αυτές μπορούν να υποβληθούν μέχρι 31/12/2014 και είναι ατομικές, ακόμη κι αν υποβληθούν ομαδικά. Τα νομικά γραφεία αναλαμβάνουν την υποβολή της αγωγής έναντι ποσοστού επί των διεκδικούμενων χρημάτων και προκαταβολή ενός χρηματικού ποσού. Δεδομένου ότι μέσω της προσφυγής μας στο ΣτΕ διεκδικούμε και την επιστροφή των παρακρατηθέντων της τελευταίας διετίας με νομοθετική ρύθμιση καλό είναι οι συνάδελφοι να μη βιαστούν να δεσμευτούν έναντι νομικών γραφείων και να μην παρασύρονται από μηνύματα ορισμένων Ιατρικών Συλλόγων που προκαλούν πανικό.

Σημειωτέον η συνεργασία της ΟΕΝΓΕ με τον ΠΙΣ και τους περισσότερους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας είναι στενή και επιδιώκει το μέγιστο δυνατό όφελος για τους συναδέλφους, χωρίς να τους υποβάλλει σε αδικαιολόγητες δαπάνες και χρονοβόρες διαδικασίες.

Β. Αφορολόγητο αποζημίωσης βιβλιοθήκης

Μετά την απόφαση από το ΣτΕ που θεωρεί αφορολόγητη την αποζημίωση βιβλιοθήκης έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών συνάντηση, προκειμένου να μεταφέρουμε την απαίτησή μας για νομοθετική ρύθμιση του θέματος. 

Ως γνωστόν, έως ότου υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ δεν αποδέχονται την εκκαθάριση της συγκεκριμένης αποζημίωσης ως αφορολόγητης και απαιτείται η προσφυγή σε Επιτροπή Διαφορών του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια στα φορολογικά δικαστήρια.

Συνεπώς εν αναμονή της συνάντησης της ΟΕΝΓΕ με τον κ. Σταϊκούρα καλό είναι να μην επικρατεί πανικός από τα σχετικά έντυπα που διανέμει ο ΙΣΑ και τα οποία οδηγούν σωρηδόν τους συναδέλφους σε νομικά γραφεία.

Η ΟΕΝΓΕ θα ενημερώνει τακτικά τους συναδέλφους για τα παραπάνω ζητήματα

Συναδελφικά
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                        ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου