Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, Χ.Γ. Φούχτελ.

Τον Υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, δέχθηκαν, αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Συζητήθηκε η πορεία των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας καθώς και η εφαρμογή του Προγράμματος «Υγεία εν Δράσει» (Health In Action) στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ). Επίσης, αναλύθηκαν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες υλοποιούνται σήμερα στον χώρο της Υγείας και ειδικότερα στον τομέα του φαρμάκου, στην καθολική κάλυψη των αναγκών υγείας των ανασφαλίστων, στην ανάπτυξη του Π.Ε.Δ.Υ., στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης των Νοσοκομείων, στην αναδιοργάνωση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., καθώς και στον τουρισμό υγείας.

Τον κ. Φούχτελ συνόδευαν ο Εντεταλμένος της Γερμανικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, Βόλφγκανγκ Τσέλερ, ο αναπληρωτής Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Κλέμενς Σέμτνερ, καθώς και τεχνικό κλιμάκιο ειδικών εμπειρογνωμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου