Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Το «κούρεμα» των ομολόγων των φαρμακοποιών, στο ΣτΕ σε δύο μήνεςΤον Σεπτέμβριο θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το «κούρεμα» των ομολόγων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το farmakopoioi.blogspot.gr , προσδιορίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Δ΄ Τμήμα) κατά την δικάσιμο της 30.9.2014, η αίτηση ακυρώσεως του ΠΦΣ κατά των υπ' αριθμόν 5/24-02-2012 και 10/09-03-2012 Πράξεων του Υπουργικού Συμβουλίου, δυνάμει των οποίων η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, συμμετέχοντας στο PSI, τα ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου, στα οποία η Τράπεζα της Ελλάδος παρανόμως είχε «επενδύσει» την περιουσία του Π.Φ.Σ. και των φαρμακοποιών της χώρας, με αποτέλεσμα τη λίαν σημαντική απομείωση των διαθέσιμων κεφαλαίων μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Η αντίστοιχη αίτηση ακυρώσεως του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τα για τα κεφάλαια που επίσης τηρούσε στην Τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίστηκε στις 23.9.2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου