Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Απάντηση στην παραπλανητική και υποτιμητική για τα μέλη μας, ανώνυμη και ανυπόγραφη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ



July 24, 2015

ΣΥΝδεσμος ΕΡΓΑΣτηριακών ΙΑτρών

Ως σύλλογος των ελευθεροεπαγγελματιών εργαστηριακών ιατρών (ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ.), αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στην παραπλανητική και υποτιμητική για τα μέλη μας, ανώνυμη και ανυπόγραφη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που για άλλη μια φορά απειλεί με διακοπή της ανύπαρκτης σύμβασης αυτούς που επί 3 χρόνια κατακλέβει απροκάλυπτα και παράνομα, ασκώντας εις βάρος αυτών και των οικογενειών τους κοινωνική πολιτική. 

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ πού είναι μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ γνωρίζει την ανακοίνωση; συμφώνησε με αυτήν ή είναι διακοσμητικός;

Σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους προς εμάς, ο παραβάτης ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει (με καθυστέρηση) για το 2014 3 από τους 12 μήνες από τις ούτως ή άλλως εξευτελιστικές τιμές.

Πιο συγκεκριμένα εξόφλησε το 90% οφειλομένων 7 μηνών και στο τέλος μας επέβαλε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ πλαφόν, claw back, rebate και παράνομους συμψηφισμούς, ώστε καταλήξαμε να χρωστάμε εμείς σε αυτόν 4 μήνες και να ζητάει να του τους επιστρέψουμε!.

Κάποιες (ασήμαντες κατά τον ΕΟΠΥΥ) "λεπτομέρειες": τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται γι αυτές τις εξετάσεις απαιτείται να πληρώνονται προκαταβολικά από τους προμηθευτές μας, τα ανελαστικά έξοδα για τα ιατρεία και το προσωπικό μας (κι αναρωτιόμαστε: για μας είναι ανοιχτές οι τράπεζες ;;;). !!! 

Επίσης λόγω των εξευτελιστικών τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ πολλά μέλη μας προμηθεύονται σε σταθερή βάση αναλώσιμα και αντιδραστήρια από το εξωτερικό για τις εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ και αδυνατούν αυτή την στιγμή να τις πραγματοποιήσουν. Η αγορά των υλικών αυτών από Ελλάδα (όσο υπάρχει stock) είναι προφανώς ασύμβατη με τον ΕΟΠΥΥ και τις τιμές του.

Απορούμε λοιπόν με το θράσος και την αναλγησία προς τους ασφαλισμένους (που απειλούν να τους αφήσουν χωρίς τον μόνο φίλο τους, δηλ. ΕΜΑΣ !!) των συντακτών του κειμένου του ΕΟΠΥΥ.

Αντί λοιπόν να φανεί στοιχειωδώς συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντί μας, ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ να διακόψει την υποτιθέμενη σύμβαση όλων των ιδιωτών (που καλύπτουν το 90% των εξετάσεων της ΠΦΥ λόγω ανεπάρκειας των δημόσιων δομών). Αυτό θα σημαίνει βέβαια ότι θα ασκήσει και τους προβλεπόμενους ελέγχους στους λειτουργούντες παραβατικά που 3 χρόνια τώρα προστατεύει και υποθάλπτει (με την εξ επί τούτου μη άσκηση ελέγχων στην κατευθυνόμενη ή και εικονική συνταγογράφηση ή τις πάσης φύσεως ελέγχων στην ΠΗΓΗ)!!!

Να κάνουμε και μια ακόμα ανόητη ερώτηση (που την έχουμε απευθύνει χωρίς απάντηση, καιρό τώρα σε κάθε υπεύθυνο που συναντήσαμε): η απελευθέρωση των αδειών σκοπιμότητας, η κατάργηση των περιορισμών (πλαφόν) και των ελέγχων και θεωρήσεων από τα ταμεία που απορρόφησε ο ανύπαρκτος ΕΟΠΥΥ (που με τόση θέρμη αποκαλούν οπισθοδρομικά όλοι οι πολιτικάντηδες και τα "τεχνογνώστες" του ΗΔΙΚΑ αποκαλούν ανεφάρμοστα), ποιον ακριβώς εξυπηρετούν ;;; Μήπως τους εντίμως και αξιοπρεπώς λειτουργούντες ;;; Μάλλον όχι ... Να μην αναφερθούμε και στον γελοιωδέστατο έλεγχος των ΙΕΕ όπου ελέγχεται πόσες φορές είναι γραμμένη μια εξέταση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αν εκτελέστηκε η εξέταση ή όχι, ούτε το που και από ποιον γράφτηκε. Η αναδρομική εφαρμογή του υποτιθέμενου και ευμετάβλητου "πλαφόν", που προσαρμόζεται ανάλογα με τις υπερβάσεις των "καλοπαίδων" του χώρου μας ;;; Εξυπηρετεί κι αυτό μήπως τους έντιμους ;;;

Θα έχει ενδιαφέρων να δούμε μετά στις πλάτες ποιανού θα φορτώσει την τραγική υποχρηματοδότηση του, αλλά και την παντελή ανεπάρκεια των στελεχών του…

Σύνδεσμός Εργαστηριακών Ιατρών
(Συν. Εργασ. Ια)

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΣΙΠΥ, ΠΕΕΒΙ, ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΚΑΝΕΙΣ ???? ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΙΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή