Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/05/2016

Το. Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. στην συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2016 αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την επ’ αόριστο επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων ιατρών με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τους ασφαλισμένους του Ταμείου, από την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016.Η συγκεκριμένη επίσχεση είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής ασυνέπειας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς αυτούς με την μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του και από την νέα διοίκηση.

Με τις πρακτικές αυτές που ακολουθούνται έχει εξαντληθεί η υπομονή όλων των ιατρών και έχουν οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένα με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Συγκεκριμένα παρά τις κατά διαστήματα υποσχέσεις και της νυν διοίκησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει εξοφληθεί κανένας συμβεβλημένος πάροχος υγείας για όλο το 2016, παρά τον νόμο που αναφέρει ότι πρέπει να εξοφλούνται τα οφειλόμενα του ταμείου εντός 2μήνου.

Να σημειωθεί ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει εξοφλήσει προς τους συμβεβλημένους παρόχους υγείας οφειλές του 2012, 2013, 2014 και 2015, καθώς και οφειλές των προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.Υ ταμείων που πρέπει να εξοφλήσει, ως διάδοχο ταμείο. Αντί αυτών κατά διαστήματα και αιφνιδιαστικά αποφασίζει αδικαιολόγητα κουρέματα των οφειλομένων του προς τους παρόχους υγείας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θέτει ως προτεραιότητα την βιωσιμότητα και την αξιοπρέπεια των ιατρών μελών του, ιδίως των νεότερων που πλήττονται ακόμη περισσότερο από αυτές τις πρακτικές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Να υπενθυμίσουμε προς όλους ότι το μεγάλο βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην χώρα μας το έχουν σηκώσει οι προαναφερόμενοι πάροχοι υγείας, ιδίως μετά την κατάργηση του Ι.Κ.Α., λοιδορούμενοι αδίκως κατά διαστήματα από την εκάστοτε ηγεσία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ζητούμε την κατανόηση των ασφαλισμένων και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι πάγια θέση μας είναι η δημιουργία ενιαίας, λειτουργικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) που να διασφαλίζει την αξιοπρέπεια ιατρών και ασφαλισμένων καθώς και την εύκολη πρόσβαση, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε όλες και σε όλους τους συνανθρώπους μας που κατοικούν στην χώρα μας.

Η ανάγκη αυτή είναι περισσότερο επιτακτική όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης , ιδίως για τις πιο ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες προς τις οποίες πολλοί ιατροί μέλη μας έχουν προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια.

Τέλος καλούμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει άμεσα λύσεις στα δίκαια αιτήματα των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρόχων υγείας (ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και ιδιωτικών κλινικών), να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα τους και να εφαρμόσει, επί τέλους, σοβαρό σύστημα Π.Φ.Υ.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Ο Πρόεδρος        Ο Γεν.Γραμματέας

Ευθύμιος Τσάμης Ευάγγελος Μαναβέλας

1 σχόλιο:

  1. Πριν στεγνώσει το μελάνι του άρθρου σας ο ΕΟΠΥΥ εκτόξευσε τη γνωστή απειλή.Οποιος απεργεί εκδιώκεται.Και εντος λεπτών (κυριολεκτικά) η κινητοποίηση αναστέλλεται!!!!Είμαστε σοβαροι? μάλλον όχι.Οταν πριν λίγα χρόνια σύσσωμοι οι ιατρικοί σύλλογοι φωνάζαν όχι στον ΕΟΠΥΥ χωρίς έστω μία στοιχειώδη διαπραγμάτευση, να πετύχουμε έστω καλύτερους όρους, ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων έσπευδε να συμβληθεί μεσω φαξ.Επομένως τώρα γευόμαστε τους καρπούς εκείνης της απίστευτης ηττοπαθούς και παντελώς ξεφτιλισμένης συμπεριφοράς μας.Καλά να πάθουμε, αυτό μας αξίζει αφού δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για τα ελάχιστα. Ο τραγέλαφος της φετινής επίσχεσης θα μείνει στην ιστορία...Φίλοι εοππυτζήδες περαστικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή