Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Διακοπή συμβάσεων με τους συμβεβλημένους γιατρούς που θα προχωρήσουν σε επίσχεση



Ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του και για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.
IATRONET.GR

Επισπεύδονται οι διαδικασίες εξόφλησης των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αποφευχθεί η προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου επίσχεση και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης (φωτό) προειδοποιεί τους γιατρούς ότι θα διακοπεί η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, στην περίπτωση που παραλείψουν την παροχή υπηρεσιών.

Για να αντικρούσει το επιχείρημα των απεργών, ο κ. Μπερσίμης ανακοίνωσε πως δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εκκαθάρισης των οφειλών, σύμφωνα με το αρ.ω90 παρ.7 ν.4368/16.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του.

Ειδικότερα για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Δήλωση

Με αυτά τα δεδομένα, σημειώνει πως όσοι εκ των συμβεβλημένων γιατρών, προτίθενται από την 1η Ιουνίου να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών Υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα κατατίθεται στην κατά τόπο αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση, για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας.

Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

ΔΗΜ.Κ.

15 σχόλια:

  1. Ευχομαι ειλικρινα να δοθουν νεες συμβασεις με μικροτερο αντιτιμο πχ 5 euro πληρωμης των ιατρων και με μικροτερο αριθμο επισκεψεων αλλα σε ολους τους ιατρους. Ετσι θα αρχισουμε και μεις οι γιατροι να μην σκεφτομαστε σοβαρα την ολη υποθεση. Διοτι ολα τα παραπανω που διαβασα δεν ειναι σοβαρα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες πανω απ'όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΄'ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ΄'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Arbeit macht frei (Η εργασία ελευθερώνει) όπως έλεγαν και οι πρόγονοι του κ. Μπερσίμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έτερο Κυβερνητικό ανδρείκελο του ΕΟΠΥΥ,μετά τον τραμπούκο Γεωργακόπουλο απειλεί πως εάν οι γιατροί δεν συνεχίσουν να εργάζονται τσάμπα και βερεσέ στον ΕΟΠΥΥ, για να λαμβάνουν αυτοί τους παχυλούς μισθούς τους, θα τους κάνει ντα-ντα. Οι επί εξαμήνου ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ "σκλάβοι" δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούν ή να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους, γιατι θα ενοχληθούν οι Αυτού Εξοχότητες Μπερσίμης και Γεωργακόπουλος και θα διατάξουν το παραδειγματικό μαστίγωμα των επαναστατημένων δούλων..."Εκεί που μας χρωστούσανε μας παίρνουν και το βόδι".Από την συγκεκριμένη ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, έχει χαθεί εντελώς -μα εντελώς- πλεόν η ντροπή λόγων και πράξεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΤΣΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ. ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ! ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΑΝ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ, ΛΙΓΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΦΟΒΟΣ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΤΟΤΕ FREE TO GO..

      Διαγραφή
    2. Όποιος δεν είναι ιθαγενής φεύγει. Δεν τον απειλούν για να μείνει....Πάρτε τώρα τα "καθρεφτάκια" από τον ΕΟΠΥΥ και σε ένα μήνα πάλι ξαναπροκηρύξτε επίσχεση διότι δεν θα έχει πληρωθεί ο Φεβρουάριος ο οποίος θα έχει καταστεί και αυτός ληξιπρόθεσμος. Και πάλι ο "Ευρωπαίος" θα σας δώσει "καθρεφτάκια"!

      Διαγραφή
  7. ΟΣΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μας στερησης τηντιμη να μας χρωστας κε προεδρα ?/αμε στα τσακιδια που σε πληρωνω μετους φορους μου κ απειλεις.τα ιατρεια μας κ τα φαρμακεια θα τα κανουμε προεκλογικα κεντρα της Χ.Α. οχι γιατι ειμαστε φασιστες αλλα γιατι εισαστε ψευτες κ γιατι εκει σας ποναει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. οποιος συναδελφος αισθανεται σιγουρος για τον εαυτο του -καταλαβαινετε τι εννοω-διωξτε τον ΕΟΠΥΥ.θα βγαζετε περισσοτερα.οι αλλοι συγνωμη αν δεν εισθε επαρκεις λυπαμαι.ααα και για να εχεις αξιοπρεπεια πρεπει να εχεις γνωσεις και τα λεφτα ερχονται.αυτο ειναι το ζητημα και δεν τολμα κανεις να το πει ουτε στον εαυτο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεωργακοπουλε και με ενα ευρω συμβαση θα σε παρακαλανε που βλεπουν αξιοπρεπεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλα να παθουμε που ανεχόμαστε αυτους τους ανεπάγγελτους κομματικους τεμπέληδες .ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΤΩΡΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δυό παλληκάρια απ' τ' Αιβαλί
    αφήσανε τον ΕΟΠΥΥΥ
    γίναν γιατροί με θάρρος και κουράγιο
    βρηκάν δουλειά πραγματική
    κι όχι να γράφουν συνταγή
    στο ΙΚΑ στο ΠΕΔΥ, αν έχεις ... άγιο.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΑΣ..ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΟΔΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή