Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΕΟΠΥΥ: «Χρυσώνει» το χάπι στους απλήρωτους γιατρούς! Τι έταξε

Τετάρτη 25 Μάιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη - 
Health Report.gr

Λαγούς με …πετραχήλια τάζει πλέον ο ΕΟΠΥΥ στους απλήρωτους γιατρούς για να μην ξεκινήσουν επίσχεση.

Κόκκινος συναγερμός φαίνεται ότι έχει σημάνει στον ΕΟΠΥΥ μετά τη ανακοίνωση των συμβεβλημένων γιατρών του Οργανισμού (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ότι ξεκινούν επίσχεση από την 1η Ιουνίου. Απόλυτα δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς ότι οι ιδιώτες γιατροί έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τα νέα μέτρα του ασφαλιστικού και τα φορολογικά και την απλήρωτη εργασία τους από τον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες της επίσχεσης και τα αίτια που αναφέρουν: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις από 1η Ιουνίου»

Μπροστά στον κίνδυνο να διακοπούν οι δωρεάν επισκέψεις στους περίπου 10 εκατ. ασφαλισμένους εξαιτίας της μη πληρωμής των γιατρών, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης έταξε στους γιατρούς ότι θα πληρωθούν άμεσα τις επισκέψεις το μηνός Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Antenna ο κ.Μπερσίμης σημείωσε χαρακτηριστικά ότιάμεσα θα γίνει η εκκαθάριση των παραστατικών που έχουν αποστείλει οι γιατροί ώστε να καταβληθούν τις επόμενες ημέρες τα χρωστούμενα.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης


Να σημειωθεί πάντως ότι οι…οδηγίες της τρόικας προβλέπουν αποπληρωμή όλων των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες παρόχους. Βέβαια το πρώτο κονδύλιπου θα δοθεί για ληξιπρόθεσμες οφειλές μετά την …άφιξη της δόσης, μάλλον θα είναι περιορισμένο. Διαβάστε ΕΔΩ: «Πόσα θα πάρει ο ΕΟΠΥΥ από την πολυπόθητη δόση των δανειστών! Όλες οι πληροφορίες»

Γι αυτό άλλωστε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι μετά την τελική συμφωνία-αξιολόγηση θα δοθούν όλα τα χρήματα που οφείλονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

3 σχόλια:

  1. "Λαγοι με πετραχήλια" είναι να πάρουν οι γιατροί τις νόμιμες αμοιβές τους σύμφωνα με τη σύμβαση που έχουν υπογράψει με τον οργανισμό; Μα τι γράφετε κυρία Γλένη μου, πάτε καλά; Εχουμε ξεφύγει, φτάσαμε να θεωρούμε "δωρα" και ευκαιρία για "πάρτι" και "χαράς ευαγγέλια" όταν ο ΕΟΠΥΥ πληρωνει αυτά που πρέπει να πληρώσει. Εσείς όταν μπάινει ο μισθός κάνετε κανένα πάρτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Βάλτε και μακαρόνια,θα το κάψουμε απόψε..."που έλεγε και η Βουγιουκλάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι γιατροι πληρωνουν ολεθρια λαθη των συνδικαληστικων τους ηγεσιων , οι οποιες ,αν ηθελαν ,η κατασταση θα ηταν εντελως διαφορετικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή