Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Βιοϊατρική: Επένδυση 15 εκατομμυρίων, με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ στα 18 εκατομμύρια ευρώ!

Η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, χάρη στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες πληρώνουν καλύτερα και άμεσα.

Γράφει: Καραγιώργος Δημήτρης - IATRONET.GR

Το μαρτύριο της ελληνικής επιχειρηματικότητας καταδεικνύει η περίπτωση της “Βιοϊατρικής”.

Ο όμιλος των διαγνωστικών κέντρων προχώρησε στη λειτουργία πέντε νέων μονάδων στο Μενίδι, στη Νέα Σμύρνη, στον Άγιο Στέφανο, στην Πεύκη και στα Μελίσσια, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της.

Κάθε μία από τις δομές έχουν εμβαδόν από 1.000 έως 2.500 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτουν όλα τα διαγνωστικά μέσα, όπως αξονικούς και μαγνητικούς τομογράφους.


Ο όμιλος προχώρησε και στην εγκατάσταση της τελευταίας γενιάς ποζιτρονικής υπολογιστικής τομογραφίας PET/CT Discovery IQ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου MR Optima 450W, 1,5 Tesla.

Πρόκειται για επενδύσεις της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες δημιουργούν 200 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης.

Παρουσιάζοντας την Τρίτη τις νέες υποδομές, ο πρόεδρος του Ομίλου Ευάγγελος Σπανός (φωτό αριστερά) απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της GE Healthcare Ευρώπης Jean - Michel Malbrancq (φωτό δεξιά).

Επεσήμανε ότι η κατάσταση με τις πληρωμές έχει ομαλοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά ο Οργανισμός εξακολουθεί να οφείλει στη “Βιοϊατρική” 18 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ξεπερνά κατά 3 εκατομμύρια τις πρόσφατες επενδύσεις του Ομίλου.

Ο κ. Σπανός ανέφερε πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας, χάρη στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες πληρώνουν καλύτερα και άμεσα.

Σημείωσε, ωστόσο, πως ο ΕΟΠΥΥ παραμένει ο μεγάλος “πελάτης” του Ομίλου, καθώς καταλαμβάνει το 65% του συνολικού του τζίρου.

Στοιχεία

Ο Όμιλος εταιρειών Υγείας Βιοϊατρική ιδρύθηκε το 1981. Αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα.

Διαθέτει 29 αυτόνομα διαγνωστικά κέντρα συνολικής έκτασης άνω των 30.000 τμ. που δέχονται περισσότερες από 2.500.000 επισκέψεις το χρόνο.

Διαθέτει επίσης τρεις κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας και τρεις οδοντιατρικές μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Κηφισιάς).

Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά Ταμεία.

17 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΤ SUPERMARKET ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΥΦΕΣΗΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΤΡΟΠΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΤΡΟΠΗ ΧΑΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΚΙΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ !!!
    ΤΑ LIDL ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΩ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΦΙΑ (ΚΡΑΤΟΣ). ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κουρασμένο το βλέπω το Βαγγέλη. Εχει εξουθενωθεί από το πήδημα στους εργαστηριακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει ρευστότητα από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές???????????? η κοροιδία παει σύννεφο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΟΒΟΥΜΕ!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!!!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ Ο ΣΠΑΝΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ!!ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ!!ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΝΑ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ,,,ΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν δούλεψα εκεί και γιαυτό συγνώμη που ρωτάω: μεθοδικά σημαίνει αυτοπαραπομπες και μιζες στο φουλ???
      όσο για το οτι ακούγεται οτι πληρωνονται αντε να το αποδειξεις.... δυσκολο πάντως με τοσο προσωπικο και μηχανηματα κλπ κλπ να τα βγαζουν περα με το 15%. Σημερα ήρθε ασθενής και μου ζήτησε στο PSA καλύτερη τιμη, γιατί δεν το ειχε γράψει, λέγοντάς μου ότι στην Βιοιατρική το κάνει τζάμπα!! Πήγαινε εκει τοτε του ειπα χωρις δευτερη σκέψη!!

      Διαγραφή
    2. Σπανε εσυ;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  9. οι πληρωμες τελευταια εχουν ομαλοποιηθει???????????δηλ.παιρνει προκαταβολα under the table???? κ εμεις περιμενουμε την υποδοση?? κ οι ασφαλιστικες του τα δινουν ντουκου???/ παρακρατος δηλ με το μανδυα ελευθερης οικονομιας τηδιαφημιση τησ μαφιοζικης πιτασ την ειδατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ? ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.......ΤΕΛΙΚΑ.
    ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ? ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μετα τις μαλ...ς των παραπανω να και μια σωστη τοποθετηση.
    Συμφωνω απολυτα μαζισου. Ειναι ο μονος τροπος αντιμετωπισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος σου ρωτάς στις 6.32 και μονος σου απαντάς στις 7.01 !! η δε απάντηση είναι πολύ εύκολη......την ξέρεις

      Διαγραφή
  12. THN ANAΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ , ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ....ΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ , ΕΣΤΩ ΑΔΙΟΡΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ , ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗΝ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΡΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΜΑΣ...ΑΛΗΘΕΙΑ , ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ 18 ΕΚΑΤΟΜ. ΣΤΗΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ.
    ΒΑΖΟΥΜΕ 15 ΒΡΩΜΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ 18 ΚΑΘΑΡΑ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ).
    ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ......
    Α ΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.
    ΝΑΙ ΡΕ ΤΟΝ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΟ ΑΥΤΟΝ.
    ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΥ...
    ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ Χ.Α Ή ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΣΤΡΑΒΟΥΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΣ,ΚΟΥΦΟΥΣ,ΞΑΝΘΟΥΣ,,ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ κ.τ.λ.

      Διαγραφή