Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΕΟΠΥΥ: Για μία υπογραφή, 200 ευρώ

Σήμερα ειδοποιήθηκα από τον ΕΟΠΥΥ να προσκομίσω πιστωτικό τιμολόγιο γιατί τον Φλεβάρη του 2016 κατέθεσα μία επίσκεψη χωρίς υπογραφή ασθενούς. 

Η αφελής πήγα με απορία γιατί με φώναξαν για 10€ -τόσο είναι η επίσκεψη του ΕΟΠΥΥ μικτά και πληρωμένα έξι μήνες μετά. 

Κι εκεί για άλλη μια φορά κατάλαβα πόσο "ηλίθιοι" είμαστε όλοι εμείς που εδώ και 15 χρόνια βάζουμε πλάτη στην πρωτοβάθμια περίθαλψη από τη θέση του ιδιώτη γιατρού (όχι του μεγαλογιατρού από άποψη κόστους για τον ασθενή, αλλά του γιατρού του συμβεβλημένου με τα ταμεία) και πόσο ανάλγητοι υπηρέτες ενός μονομερούς εισπρακτικού μηχανισμού οι υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί παρατρεχάμενοι της κυβερνητικής εξουσίας. 

Λοιπόν η απουσία μιας υπογραφής κοστολογήθηκε 200€. 


Το κράτος μας που δεν είναι αόριστο έχει το ονοματεπώνυμο των υπουργών του αξιολογεί την υπηρεσία που προσφέρω στα 10 € μικτά (δεν ξέρω αν κανείς από όσους παίρνουν αποφάσεις για μας και μας τιμωρούν κιόλας αμείφθηκαν ποτέ τόσο) και την υπογραφή που λείπει 200€. 

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε επιχειρήματα. 
Είναι σαφές θα μας ξεζουμίσουν με κάθε ευκαιρία. 

Από τα τιμολόγια που φορολογούνται χωρίς να τα έχουμε πληρωθεί ως την κλοπή των άθλιων αμοιβών μας. 

Και μη μου απαντήσουν "φύγε αν δεν σου αρέσει", γιατί αυτό μπορεί να θέλουν τελικά, αλλά να το απευθύνουν πρώτα στους ασθενείς μας, μετά στην κοινωνία που τους πίστεψε, στους νέους γιατρούς για να έχουν ακόμη ένα λόγο να φύγουν από τη χώρα μας. Και ίσως σε μένα προσωπικά που από τα φοιτητικά μου χρόνια υπηρετώ με συνέπεια το στόχο της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας σε όποιον φτάνει σε μένα.

Α.Ζ. - Ιατρός συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ

4 σχόλια:

  1. Γιατί συνάδελφε διαμαρτύρεσαι??? Οι καθαρίστριες-που ο ΣΥΡΙΖΑ τις έκανε δικαστίνες- παίρνουν 2600 το μήνα χωρίς περικοπές, και ας χτυπάει η μία τις κάρτες ολονών...Καθαρά τα πάιρνουν τα διχίλιαρα και οι 90000 Δημοτικοί υπαλληλοι-φραπεδιάρηδες-πασεντζιολόγοι και ας κόβουν βόλτες στα μαγαζιά τις ώρες που δεν τους βγαίνουν οι πασιέντζες...Όπως επίσης καθαρά τα παίρνουν τα 1500 ευρά οι κομμώτριες -καθηγήτριες των ΤΕΛ και ας κάθονται τον μισό χρόνο...Ας είχες πλαστά πτυχία και πιστοποητικά για να σε διόριζε ο Κατρούγκαλος και να έπαιρνες ολόκληρο το μισθό σου...Τώρα, αφού είσαι τίμια και ευσυνείδητη,...την πάτησες....Και όπως είπε και ο γίγαντας Γεωργακόπουλος:"γιατί διαμαρτύρεστε οι γιατροί- αφού κάνετε κομπίνες??"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια δύσκολη ερώτηση να κάνω και εγώ. Τους δημοτικούς υπάλληλος δεν τους πληρώνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ που είναι και δήμαρχος. Μάλλον βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας.

      Διαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ: ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ Ή ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Ή ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΠΕΡΣΙΜΗ-ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ...ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ. ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΚΟΒΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή