Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

«Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

Τετάρτη 29 Ιούνιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
- Health Report.gr

Αναστάτωση εξακολουθεί να επικρατεί στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αφού συνεχίζονται τα κουρέματα στα χρήματα που διεκδικούν με ανορθόδοξο τρόπο.

Πλέον τα κουρέματα φθάνουν και τα 1000 με 2000 ευρώ ενώ υπάρχουν και συνδικαλιστές που είδαν τα ποσά να μειώνονται με τη μορφή των προστίμων κατά 5000 έως και 7000 ευρώ.

Αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου γίνονται οι εκκαθαρίσεις για χρήματα που διεκδικούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, το οποίο όπως φαίνεται παρουσιάζει σοβαρές δυσλειτουργίες.

Είναι ενδεικτικό όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr ότι σε πολλές περιπτώσεις το ηλεκτρονικό σύστημα εξαιτίας τεχνικής αστοχίας, δεν μπορεί καν να ανοίξει αρχεία σκαναρισμένα με τα παραστατικά που στέλνουν οι γιατροί. Αποτέλεσμα είναι όμως την τεχνική αυτή αστοχία να την πληρώνει ο κλάδος καθώς αυτομάτως κόβονται τα ποσά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πρόστιμα και τα κουρέματα «πέφτουν» για παραπεμπτικά λίγων ευρώ, αφού η αναλογία του κουρέματος γίνεται στο σύνολο του ποσού που διεκδικεί ένας γιατρός. Πολλοί συνδικαλιστές καταγγέλλουν στοHealthReport.gr ότι αυτή η τακτική δεν ακολουθείται σε καμία χώρα του κόσμου.

Αντίστοιχα το προσωπικό που φαίνεται να κάνει τις εκκαθαρίσεις θεωρείται λιγοστό για να βάλει τάξη σε παραστατικά 5000 συμβεβλημένων γιατρών και αμέτρητων ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και άλλων παρόχων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν εμπλέκονται περισσότεροι από 20 άνθρωποι όταν οιιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που είχαν αναλάβει νωρίτερα το ίδιο έργο, είχαν προσωπικό 200 και 300 ατόμων με πολλούς γιατρούς οι οποίοι έκριναν και τιςιατρικές πράξεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μέχρι σήμερα εκκαθάριση στα παλιά χρέη και το περιβόητο «χαρτοβασίλειο» με τις αμέτρητες κούτες, έγινε ουσιαστικά μόνο στην περιφερειακή διεύθυνση του Πειραιά ενώ στις υπόλοιπες διευθύνσεις εξακολουθεί να επικρατεί το χάος.

Οι γιατροί πάντως που για άλλη μία φορά παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Φεβρουάριο και πολλοί ακόμη και για τον Ιανουάριο, σκοπεύουν να ξεκινήσουν τηνεπίσχεσή τους στις αρχές Ιουλίου. Δείτε ΕΔΩ τους …απλήρωτους: «Και απλήρωτοι και κουρεμένοι οι εργαστηριακοί γιατροί! Τι θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ»

Να σημειωθεί πάντως πως την τελευταία φορά που η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε προαναγγείλει επίσχεσης εργασίας των γιατρών προς τον Οργανισμό, ξάφνου βρέθηκαν κάποια χρήματα στο …άψε σβήσε για να πληρωθούν έστω οι κλινικοί γιατροί τον μήνα Ιανουάριο.

7 σχόλια:

  1. Αν δεν αντιληφθουμε ΟΛΟΙ πως η μονη λυση ειναι ΕΞΩ ο ΕΟΠΥΥ απο τα ιατρεια μας ειμαστε αξιοι της μοιρας μας. Οι υποψηφιοι των συνδικαλιστικων μας οργανων ειναι αξιοι συγχαρητηριων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε η λύση δεν είναι να φύγει ο ΕΟΠΥΥ από τα ιατρεία μας..Η λύση είναι ο ΕΟΠΥΥ να γίνει συνεπής ως προς τις πληρωμές και έντιμος απέναντι στους γιατρούς...Εκεινοι που πρέπει να φύγουν είναι εκείνοι που τον απομυζούν,πλουτίζουν εις βάρος του και εις βάρος των χρημάτων των ασφαλισμένων, με πρώτους-πρώτους του ΜΠΕΡΣΙΜΗ -ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ...

      Διαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ :ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ 26/1/2016,ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΤΙΚΟΥ 26/2/2016,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ 31/1/2016 ,ΤΙΜΗ ΠΑΡΑΠΕΜΤΙΚΟΥ 89,0 ΕΥΡΩ.ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ 1/2/2016.ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1092 (ΧΙΛΙΑ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΔΥΟ)ΕΥΡΩ ΣΕ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΕΟΠΥΥ 2.700(ΔΥΟ ΧΙΛ.ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ)ΓΙΑΤΙ? ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? Η κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΜΗΠΩΣ ? ΣΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΜΕΣΑ !!ΘΑ ΕΚΔΙΚΑΣΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ.

      Διαγραφή
    2. Να μην ξανακάνεις σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ συνάδελφε. Αυτό να κανείς. Τι μυξοκλαίς και ρωτάς τους άλλους. Και τα σώβρακα θα σου πάρει ο μπιρσιμης για να πληρωθεί ο μισθός του.

      Διαγραφή
    3. Τον φωτισες Μαστορακου.Αντε ξεσηκωστε τον κοσμο που δινετε τετοιες συμβουλες.Να το αναρτησετε το σχολιο και οχι οποια θελετε εσεις δεν ειναι υβριστικο ισα-ισα.

      Διαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΨΕΚΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ!!!ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή