Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΙΣΠατρών - ΠΦΥ: η ολοκληρωμένη φροντίδα των πολιτών δεν θα προέλθει από την επιχειρούμενη παγίδευση του ιατρικού κόσμου

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας
Δελτίο τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών μελέτησε το κατατεθέν νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και ζητάει εκ νέου την πλήρη απόσυρσή του, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τα κατά τόπους θεσμικά όργανα και από τη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ.

Το Υπουργείο Υγείας δεν υιοθέτησε καμία από τις πάγιες θέσεις του ιατρικού κόσμου, ενώ αντίθετα προσφέρει «ειδική» συλλογική σύμβαση-παγίδα με ΠΙΣ-ΙΣ, έχοντας σκοπό να εγκλωβίσει τους Συλλόγους στη μέγγενη της περικοπής του αριθμού των συμβάσεων στους ειδικούς ιατρούς, στη διαμεσολάβηση για εξασφάλιση της ελάχιστης κάλυψης ιατρού ανά ειδικότητα και για την άρση "κοινοπρακτικών λογικών" από τους ιατρούς, οι οποίοι αρνούνται να απασχολούνται με απαξιωτικούς όρους εργασίας.

Χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι της σύμβασης, οι αμοιβές, το ωράριο ή οι υποχρεώσεις.

H υπογραφή συλλογικής σύμβασης απαιτεί πραγματική διαβούλευση με σεβασμό στις αδιαπραγμάτευτες κόκκινες γραμμές των θεσμικών οργάνων των ιατρών:

· Γενική συλλογική σύμβαση

· Πλήρης κατοχύρωση ιατρικού έργου (συνταγογράφηση, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες, ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, κλπ)

· Απαγόρευση χορήγησης φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή

· Καθολική ελεύθερη πρόσβαση και επιλογή του ασθενούς σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών ΠΦΥ

· Πλήρης αξιοποίηση εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού της χώρας

· Αξιοπρεπής αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση του ιατρικού έργου

· Όχι στο gate keeping

· Ισότιμοι κανόνες μεταξύ δημόσιου / ιδιωτικού τομέα

· Ενίσχυση προϋπολογισμού ΠΦΥ

· Πλήρης χαρτογράφηση των υπαρκτών υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού

Η φοροκαταιγίδα, η ασφαλιστική επιδρομή, η στάση πληρωμών, ο εγκλωβισμός της ρευστότητας του ιατρικού κόσμου στο τραπεζικό σύστημα μέσω POS, η έλλειψη προοπτικής για τους νέους ιατρούς, η πενιχρή σύνταξη των πρεσβυτέρων ιατρών σκιαγραφούν ένα μελανό τοπίο, το οποίο απαιτεί υπέρβαση, όραμα και τόλμη για μία Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που θα προσφέρει αξιόπιστες ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες της χώρας.

Η Πρόεδρος           Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου  Γεώργιος Σκρουμπής  Γεώργιος Πατριαρχέας

24 σχόλια:

  1. Με τον Φεβρουαριο τι γινεται παιδια; Ποτε θα τον πληρωσουν; Παλι δουλεμα ο χρΕΟΠΥΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστα συναδελφε δεν κινειται φυλλο και κανεις δεν μιλαει!

      Διαγραφή
  2. Μα αφου σε.....3 μηνες πληρωνονται οι Παροχοι ! Ετσι δεν ειπε ο Μπαταχτσιμης στην διαδικτυακη ......συνεντευξαρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 4 μηνες μεσα απο την αρχη της χρονιας! Απιστευτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταλαβατε τωρα ποιο ειναι το......ΕΣΠΑ του ΞανθοΜαδουρο,ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΕΧΘΕΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ -ΕΙΣΑΙ TROLL KAI ΤΕΤΟΙΑ-ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο παλι πως γινεται αν ειναι αληθεια;

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα εισαι τρολ , ουτε καν προχειρο ελεγχο δεν βλεπω να εγινε σε αυτους που ξερω!

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη εσυ εισαι ο μονος πληρωμενος συμβεβλημενος;

      Διαγραφή
    4. Άσε μας ρε μεγάλε που δεν είσαι τρολ ! Και εγώ πληρώθηκα τον Μάρτιο προχθές !

      Διαγραφή
    5. ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.

      Διαγραφή
  6. Ας πανηγυρισουμε λοιπον συναδελφοι που μεσα Ιουλιου πληρωθηκαμε τον Φεβρουαριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θα γινει με τις πληρωμες πια κ. Μαστορακου, παλι συνδεση με .....Καιρο απο τον χρΕΟΠΥΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουτε εγω βλεπω κατι, ουτε καν τον αρχικο ελεγχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TO ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ???!!! ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ;; ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ;; ΕΛΕΟΟΣΣΣ ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και εγώ πληρώθηκα σήμερα ιατρικές πράξεις του Φεβρουαρίου αλλά όχι επισκέψεις. Αναμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί συνάδελφοι, μόνον οι πληρωμές που καθυστερούν μας νοιάζουν; Αλλάζει όλο το εργασιακό μας μέλλον, αλλάζει όλη η διαδικασία περίθαλψης, γιατροί διαφόρων ταχυτήτων και πλήρης αδιαφορία για όσους δεν χωρέσουν στο σύστημα.Και εμείς έιμαστε ή θα γίνουμε ασθενείς και συνταξιούχοι. Δεν φαίνεται να μας απασχολεί τίποτε άλλο βλέποντας τα σχόλια, αν πληρώθηκε ο Φεβρουάριος. Πόσοι συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις ; "Φροντίζουν" κάποιοι πριν από εμάς για μας και εμεις ¨δειλοί,μοιραίοι και άβουλοι αντάμα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς,συνάδελφε,αυτό είναι το επίπεδο των γιατρών. Οι νέοι που άξιζαν έφυγαν. Οι άλλοι που έμειναν βλέπουν με τα μυωπικά γυαλιά τους ,το ποιοί μήνες πληρώθηκαν. Κανένας προβληματισμός.για τις αλλαγές.Καμιά πρόταση για το καινούργιο νομοσχέδιο.Οι συνδικαλιστές έχουν αγωνία μόνο για το πόσο θα αρέσουν στο κόμμα τους, για να βολευτούν αργότερα. Οι καθηγητές!!! που είναι;;;;;;;. Αυτές οι σοφές κεφαλές θα πούν ποτέ κάτι;;;;;.Γίνεται τώρα τόσος θόρυβος για τις ειδικότητες. Αρκούν οι επιτροπές;; Δεν άκουσα να γίνει κάποια σύσκεψη στα Πανεπιστήμια,στίς Ιατρικές σχολές, να δρομολογήσουν σωστά το τι χρειάζεται να γίνει. Να γνωμοδοτήσουν σαν σοφοί που ξέρουν για την εκπαίδευση των νέων γιατρών. Για τα νοσοκομεία και τη σωστή στελέχωση της κάποιας κλινικής. Εκεί πρέπει να εφημερεύει γιατρός 65 χρονών;;;; Τόσα χρόνια, τόσα λάθη και κανένας δεν είπε τίποτα. Τώρα γίνονται αλλαγές. Είναι οι σωστές;;; Οι Ιατρικόι σύλλογοι κάνουν λαΐκισμό.Μετρούν το πολιτικό κόστος για τις ψήφους. Κανείς δεν βλέπει το μέλλον των ασθενών,λες και δεν θα αρρωστήσουν οι γιατροί ποτέ. Το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των γιατρών,ώστε να διορθωθούν τα λάθη. Ο γιατρός δεν πρέπει να είναι υπάλληλος κακοπληρωμένος και απαξιωμένος. Να καταργηθεί η μονιμότης και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, με συμβασιούχους ,αξιοκρατικά με ανοιχτές προκηρύξεις, για 5/ετία. Εάν έχουν καλή απόδοση να γίνεται ανανέωση μετά απο πραγματική σωστή κρίση.

      Διαγραφή
    2. Χομπίστας, έτσι ? Αλλιώς θα σε ενδιέφερε πολύ ποιος μήνας πληρώθηκε !

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε, δεν είμαστε όλοι με σύμβαση στον ΕΟΠΠΥ...Τι θα πεί χομπίστας; Ε... μετα αν γίνονται αυτά που γίνονται και μεταξύ μας αποκαλούμεθα έτσι ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;;;;;;;;;

      Διαγραφή
  12. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ,ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
    ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ,ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΕΟΠΥΥ,ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΦΩΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η κ Μαστορακου ηταν στην επιτροπη της βουλης για την ΠΦΥ. αργα πολυ αργα κ μαστορακου επρεπε να δρομολογησετε αντιδρασεις πριν γινει καν τυπωμενος νομος. επισης επειδη συναδελφοι γινονται τρομακτικων διαστασεων παρατυπιες στις εξοφλησεις δεν θα πρεπε η περιωνυμη ενι εοπυυ να παρει κανα τηλεφωνο στον μπιρσιμη ε ; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πληρωνουν οταν γουσταρουν , αν .....γουσταρουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή