Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Άδωνις στην Εξεταστική για την Υγεία: τι είπε για το Ερ.Ντυνάν! Ένταση και διαπληκτισμοί

Τετάρτη 26 Ιούλιος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Επίθεση στο σημερινό υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με βασικό θέμα στη συνεδρίαση του τηn πώληση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, αναφέρθηκε εκτενώς στον σημερινό υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο ίδιος απομάκρυνε τον Ανδρέα Μαρτίνη, ενώ δεν είχε την αρμοδιότητα.

Να σημειωθεί ότι η εξεταστική επιτροπή της βουλής που εξετάζει σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας, μελετά εκτενώς το θέμα της πώλησης του Ντυνάν και εάν αυτή έγινε νόμιμα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση Α.Σαμαρά. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Φύλλο και φτερό οι προσλήψεις σε Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ από την Εξεταστική Επιτροπή! Τι αναζητείται»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε πως όταν ο σημερινός υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ήταν στην αντιπολίτευση ζητούσε συνεχώς να απομακρύνει η κυβέρνηση Σαμαρά τον Ανδρέα Μαρτίνη, καθώς μεταξύ άλλων τόνιζε ότι: «είναι γνωστά τα έργα και οι ημέρες του Ανδρέα Μαρτίνη στο Ντυνάν»

Άρα, συμπέρανε ο κ.Γεωργιάδης, συμφωνούμε όλοι σε αυτήν την αίθουσα ότι δεν έπρεπε να μείνει ο κ.Μαρτίνης στη θέση του τη στιγμή που ακόμη και ο σημερινός υπουργός ζητούσε συνεχώς την απομάκρυνσή του ενώ σήμερα στελέχη της κυβέρνησης αναρωτιούνται εάν είχε την αρμοδιότητα ο κ.Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η Τράπεζα Πειραιώς στην οποία ανήκει το Ερρίκος Ντυνάν είχε ζητήσει την παραίτηση Μαρτίνη ενώ ο ίδιος άδραξε έτσι την ευκαιρία για να τον απομακρύνει.

Ωστόσο λίγο αργότερα διευκρίνισε ότι ο κ.Μαρτίνης ήθελε και παραιτήθηκε καθώς θα μπορούσε να μην ακούσει την παρότρυνση του υπουργού Υγείας, καθώς το νοσοκομείο είναι ιδιωτικό.
Καθαρά ιδιωτικό νοσοκομείο το Ερρίκος Ντυνάν

Με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει για την πώληση του Ντυνάν αλλά και το νομικό καθεστώς που διέπει το νοσοκομείο ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα καθαρά ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ ο ίδιος με την παρέμβαση του απέτρεψε το γεγονός για να μη βγει σε πλειστηριασμό το νοσοκομείο και χαθούν οιθέσεις εργασίας.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε και έγγραφο προς την επιτροπή του Συνηγόρου του Πολίτη που μιλά για ένα καθαρά ιδιωτικό νοσοκομείο, ζητώντας μάλιστα να καταργηθεί η γέφυρα που ένωνε το Ντυνάν με τον δημόσιο νοσοκομείο «Κοργιαλένειο –Μπενάκη» του Ερυθρού Σταυρού.

1 σχόλιο: