Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Εποχική γρίπη: 37 νεκροί από επιπλοκές - 108 σοβαρά κρούσματαΚαίτοι βρίσκεται στην αποδρομή της η εποχική γρίπη, εξακολουθεί να αφήνει νεκρούς πίσω της, καθώς συνολικά 37 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους από επιπλοκές.
Onmed.gr

Ειδικότερα, ο Απρίλιος θεωρείται ότι σηματοδοτεί το τέλος της γρίπης, ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφει ακόμη περιστατικά. 

Από την αρχή της καταγραφής της εποχικής γρίπης, δηλαδή από το φθινόπωρο του 2017 έως και τις 15 Απριλίου φέτος, έχουν καταγραφεί 108 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τα οποία τα 104 νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 68 άνδρες και 36 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 56,8 έτη.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την εβδομάδα 9–15 Απριλίου στα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΕΚΠΑ ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 64 κλινικά δείγματα από όλα από νοσοκομεία. Τα 9 από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 4 ήταν τύπου Α και τα 5 ήταν τύπου Β.

Αναφορικά με τους θανάτους, οι 33 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ και 4 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 26 άνδρες και 11 γυναίκες, με μέση ηλικία 63 έτη. Ακόμη, τα 32 από τα 37 θανατηφόρα κρούσματα ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, για τις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου